IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La primera enquesta després de l'anada de Puigdemont a Bèlgica dona aquests resultats

Es mantindria una majoria independentista molt justa

Imatge de l'enquesta publicada per 'El Espanyol'
Imatge de l'enquesta publicada per 'El Español' | 'El Español'

Ningú pot negar, a hores d'ara, que la decisió del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, de marxar cap a Brussel·les, ha generat tota una sèrie de reaccions dispars. La causa independentista i l'opinió publica general no saben ben bé com interpreta-ho i s'ha creat un veritable enrenou al respecte. Per aquesta raó, 'El Español', ha volgut realitzar un sondeig per tal d'esbrinar com quedarien els resultats si se celebressin unes eleccions ara. Les conclusions són les següents: la majoria independentista es mantindria per una mínima en el Parlament de Catalunya, tot i que la independència perdria diputats i quedaria amb 68, justament un més del necessari per mantenir la majoria absoluta. S'entén llavors que la decisió de Puigdemont hauria fet que es perdessin quatre escons. La mostra s'ha dut a terme amb 1.000 entrevistes que s'han recollit aquest mateix dimecres, 1 de novembre. Les preguntes han volgut tindre en compte quatre aspectes importants de la situació sociopolítica actual: la marxa de Puigdemont a Bèlgica, l'aplicació del 155; la convocatòria general i la manifestació antiindependentista que es va celebrar el passat diumenge a la ciutat de Barcelona.


Els resultats, com ja introduíem, presenten un independentisme en retrocés: Ciutadans, PSC i el PP, obtindrien de forma conjunta dos escons per la seva banda, Catalunya sí que es pot, juntament amb Podem, i Iniciativa per Catalunya, també obtindria dos escons més. Respecte al lideratge, el sondeig planteja que l'ERC, se situaria al capdavant dels partits amb 48 escons. PDeCaAT, només obtindria 13, i ocuparia la quarta posició del bloc.

Respecte a la metodologia que s'ha seguit per a elaborar el sondeig s'ha plantejat de la següent manera: «En l'onada actual s'han realitzat 1.000 entrevistes a ciutadans amb dret a vot el proper 21D censats en qualsevol municipi de Catalunya. Les dates de camp han estat del divendres 27 d'octubre, a partir de la declaració de la DUI, al dimarts 31 a la 9 de la nit. Per a la recollida de dades s'ha utilitzat un sistema mixt de panell online i telefònic aleatori, amb 400 entrevistes a Barcelona i 200 a Tarragona, Lleida i Girona, (el 80% a cada capital, i 20% proporcional a la resta de municipis de cada província). A les quotes resultants s'ha aplicat posterior ponderació per cens territorial segons INE. L'estimació de vot s'obté aplicant a la intenció directa de vot, uns coeficients d'ajust per rècord de vot i per probabilitat d'abstenció. La distribució d'escons total, és la suma provincial, realitzada aplicant l'equació de d'Hondt a l'estimació de vot provincial. L'error teòric resultant és de +/- 3% per a dades i +/- 1 diputats per al total de Catalunya. La gestió de dades s'ha realitzat amb SPSS i Barbwin i inclou controls de qualitat interns de sistema, i normativa CCI/ESOMAR i LOPD».


Comentaris

envia el comentari