Primeres paraules d'Enrique San Francisco des de l'UCI d'un hospital

L'actor es recupera de la pneumònia bilateral que pateix des de fa setmanes

L'actor Enrique San Francisco durant la presentació de 'Follow San Francisco' a Madrid
Primeres paraules d'Enrique San Francisco des de l'UCI d'un hospital  | GTRES

Fa unes setmanes va saltar la notícia sobre l'ingrés hospitalari d'Enrique San Francisco. L'humorista va sorprendre en els seus fans quan va haver de cancel·lar la gira del seu nou espectacle per problemes de salut, i totes les alarmes es van encendre. L'actor es trobava ingressat a l'UCI a causa d'una pneumònia bilateral, que encara ningú s'aventurava a afirmar que era conseqüència d'haver contret la Covid-19.

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Les primeres paraules d'Enrique San Francisco

L'actor encara es troba ingressat a l'UCI de l'Hospital Clínic de Madrid, però sembla que ja es troba fora de perill. Així, ha sigut el mateix Enrique San Francisco qui trencava el seu silenci, concedint una entrevista per a la revista 'Hola!' on ha explicat com es troba. Fent gala del seu particular sentit de l'humor, l'actor es troba amb forces i molt més animat: «Estic desesperat per sortir d'aquí».

I no és per menys. Fa gairebé un mes que San Francisco està ingressat lluitant contra la malaltia, i la seva malmesa salut va arribar en el pitjor moment: en plena borrasca 'Filomena' i amb els casos de Covid-19 disparats. Gràcies a un amic seu va poder arribar a l'hospital on li van ingressar d'urgències a causa d'una pneumònia necrotitzant que es va complicar per culpa d'una soca bacteriana que li havia arribat a la sang i al ronyó.

No han sigut bons moments per a l'actor, qui sent pànic als hospitals i als metges. Encara que es va recuperant a poc a poc, Enrique San Francisco encara està una mica feble i li queda un llarg camí per poder recuperar-se completament: «Encara no puc caminar i el respirador sempre està a mà». L'actor s'està sotmetent a un fort tractament amb antibiòtics, però no perd l'esperança que la seva recuperació sigui prou bona per deixar l'hospital d'aquí a poc. Tot i que no sempre ha gaudit de bona salut, la veritat és que aquest contratemps li ha fet frenar en sec.

Tornar a la seva vida d'abans

Ara, el seu únic desig és tornar al seu dia a dia i posar en marxa tots els projectes professionals que encara li queden per fer, ja que no hi ha res que pari a Enrique San Francisco, i no està disposat que la malaltia acabi amb la seva carrera. Això sí, sap que el que li ha passat no és broma i està disposat a fer cas als metges que li demanen repòs i tranquil·litat.

Tenint en compte el poc que li agraden els hospitals, l'humorista reconeix que és bon pacient i espera el resultat dels «últims cultius i proves per saber com estan responent els meus pulmons», i així conèixer quan podrà rebre l'alta i acabar de recuperar-se a casa seva.

Va aguantar fins que no va poder més

L'actor de 65 anys va començar a sentir-se malament en les primeres setmanes del mes de gener. No tenia febre, però sí una tos que començava a fer saltar les alarmes i, sense gairebé poder caminar ni respirar, va decidir trucar a un amic seu, que és policia i tenia un 4x4, perquè el portés a l'hospital. La borrasca 'Filomena' li va posar les coses difícils i la seva por als hospitals va fer que s'ho pensés, per això va aguantar fins que va sentir que la cosa es complicava.

Només arribar a l'hospital va ser intubat i els van traslladar a l'UCI. L'actor presentava una pneumònia bilateral necrotitzant que va provocar que la infecció passés a la sang i el ronyó. Ara, després de setmanes de tractament, per fi evoluciona favorablement i tot indica que d'aquí a poc abandonarà l'hospital. Així que, per sort, encara queda Enrique San Francisco per estona.


Comentaris

envia el comentari