En els darrers anys, la seguretat de la princesa Amàlia s'ha convertit en un dels grans problemes de la Casa Reial holandesa. Un desafiament a què, segons ha transcendit, han hagut de tornar a enfrontar-se els últims dies, cosa que ha causat una gran preocupació a l'entorn real.
A principis d'agost, la policia de la ciutat belga d'Anvers va detenir diversos ciutadans holandesos. Segons ha informat el portal Het Parool, aquesta detenció es va produir després que aquestes persones perseguissin amb cotxe la princesa hereva des d'Amsterdam.
Els agents van immobilitzar el vehicle en un dels principals carrers de l'esmentada ciutat. Tot seguit, van apuntar amb armes de foc als ocupants del cotxe i els van ordenar que baixessin amb els braços estesos.
Posteriorment, la policia va registrar totes i cadascuna de les persones que van perseguir durant quilòmetres la princesa Amàlia i les van traslladar a una comissaria per interrogar-les.
Després d'una hora d'interrogatori, tots els detinguts van ser posats en llibertat després que la investigació conclogués que era una coincidència i una simple confusió.
Alguns dels implicats en el nou problema de la princesa Amàlia són persones conegudes
Tot i això, aquest nou incident relacionat amb la princesa Amàlia ha deixat tothom amb un mal sabor de boca. I és que, entre els detinguts, hi havia el famós DJ i presentador holandès Serginio Piqué.
Tal com ha transcendit, el comunicador es dirigia amb uns amics a Bèlgica per gaudir del cap de setmana. Per aquest motiu, el seu advocat no ha trigat a expressar el malestar per l'incident a través de l'esmentat portal belga:
“El meu client i els seus amics agrairien enormement que hi hagués algun reconeixement o reparació generosa per part de la família reial. Al capdavall, van ser els seus serveis de seguretat els que van avisar els belgues”.
L'ensurt no ha estat menor, ja que aquesta no és la primera vegada que la seguretat de la princesa Amàlia ha estat en perill. A finals de 2022, va ser amenaçada per unes màfies, situació que la va obligar a viure semitancada.
En resposta, es va decidir que la jove es mudaria temporalment a Madrid, on va continuar amb els estudis universitaris a la Universitat d'Amsterdam. Durant la seva estada la princesa va comptar amb el suport incondicional dels reis d'Espanya.
Un any després, es va confirmar que la princesa Amàlia tornava al país d'origen. Una història que el rei Guillem Alexandre va compartir amb els monarques espanyols durant la seva visita a Holanda el mes d'abril passat.
“L'any passat les circumstàncies van fer que residís a Madrid i des d'allà va poder continuar els estudis. Tot això va ser possible gràcies a la dedicació afectuosa d'un gran nombre dels seus conciutadans i de les seves Majestats. Vull expressar el meu agraïment més sincer a les seves Majestats”.
Tot i això, dues setmanes després d'aquest discurs, el líder de la màfia que va amenaçar la princesa Amàlia, es va fugir a Espanya. Des d'aleshores, la prioritat ha estat protegir la noia, encara que sense trastocar completament la seva agenda pública.