Primer pla princesa Elionor

La princesa Elionor, apartada del que més volia per ordre de la seva mare Letícia

Letícia vol protegir les seves filles malgrat el que això suposa

Letícia sempre ha estat preocupada per l'educació de les seves filles i perquè l'ambient on creixin sigui el més adequat per a elles. Ara, la princesa Elionor i la seva germana Sofia estan acabant els seus estudis i pròximament començaran una nova etapa acadèmica que completarà la seva formació.

Durant tot aquest temps, Letícia ha procurat que les joves tinguin certes inquietuds mentre  les apartava del més important per a elles. Durant les visites estiuenques a Mallorca, hem pogut veure com els reis i les seves filles anaven a La Cartujade Valldemossa a la Serra de Tramuntana o al santuari de Lluc. Aficionades al ballet, també van assistir a la representació d' 'El llac dels cignes' a l'Auditórium de Palma.

Imatge de les infantes Helena i Cristina en un enterrament
Les infantes Helena i Cristina no s'han sentit acollides pel seu germà Felip | GTRES

Les seves visites i activitats culturals, doncs, disten molt de les aficions de què gaudeixen altres membres de la Família Reial. Era habitual veure com les infantes, Helena i Cristina, practicaven un altre tipus d'esports més elitistes o eren fotografiades a bord del iot reial. Letícia, en canvi, vol trencar aquesta imatge superficial i està compromesa que Elionor i Sofia s'inclinin per aficions properes al món intel·lectual i cultural.

La relació entre Letícia i la seva família política està trencada

No és cap secret que la relació entre la reina Letícia i la resta de la família Borbó es va complicar fa uns quants anys. Un exemple va ser la tensa situació viscuda a les portes de la catedral de Palma un diumenge de Resurrecció. La reina Sofia va voler agafar del braç la seva neta, la princesa Elionor, , però Letícia va fer un gest impedint l'acostament.

Imatge de la Família Reial a la catedral de la Palma el 2018
Letícia i la reina Sofia van protagonitzar un enfrontament | ATRESMEDIA

Una altra evidència d'aquesta freda relació va ser el recent enterrament de Constantí de Grècia. Va ser una ocasió que va reunir tota la família Borbó, a excepció de les filles dels reis, Elionor i Sofia. En tot moment es va poder comprovar com les infantes Helena i Cristina no fingien davant del seu germà Felip VI i la seva cunyada Letícia.

«Era inqüestionable la fredor amb què es van tractar, per més que els periodistes parlessin de la salutació afectuosa de Letícia amb els seus nebots», va assegurar Pilar Eyre, experta a Casa Reial.

Ni tan sols Joan Carles va fer cap gest d'afecte cap a la seva dona Sofia. El distanciament i les tibantors familiars no són exclusives de Letícia amb la seva família política, també són evidents entre altres membres de la família Borbó.

Letizia, imitada per Leonor i Sofia
Letícia ha apartat Elionor i Sofia dels seus cosins | Catalunya Diari

Les infantes, al llarg d'aquests anys i després de les circumstàncies que han viscut, no s'han sentit acollides pel seu germà. La separació de Cristina, el divorci d'Helena, els problemes amb Froilà o l'exili de l'emèrit van fer tensar la relació entre Felip VI i les seves germanes.

Letícia, obsessionada en allunyar Elionor i Sofia de mals exemples

Més enllà de les diferències entre els reis d'Espanya amb la resta de la família Borbó, hi ha una altra amenaça que obsessiona Letícia . No vol que exemples com Victòria de Marichalar o Froilà siguin el mirall on Elionor i Sofia es mirin. A la reina li fa por la idea que les seves filles busquin beneficiar-se del seu cognom i portar una vida buida.

Imatge de Victòria Frederica
Letícia vol evitar que Elionor i Sofia es fixin en exemples com la seva cosina Victòria Frederica | GTRES

Fa molts anys que la princesa Elionor i la seva germana no són fotografiades amb els seus cosins. Van tenir ocasió de coincidir al funeral grec, però els reis van argumentar problemes d'agenda escolar per justificar l'absència de les joves. La veritat és que no hi ha constància que hi hagi relació entre ells. Una vegada més, Letícia deixa clar com vol que creixin Elionor i Sofia i qui serà  testimoni d'això.