Primer pla princesa Elionor.

Elionor descobreix la notícia de la crisi que quasi enfonsa als seus pares

Elionor s'assabenta dels problemes del matrimoni

Elionor sap que el matrimoni dels seus pares ha patit diversos alts i baixos. És normal en tota relació i els reis no serien menys. Però amb el pas dels anys, Felip VI i la seva dona han aconseguit resoldre moltes de les diferències fins al punt de ser una de les parelles més estables de la reialesa.

Van haver de fer front a moltes adversitats, sobretot al començament de la relació. Eren molts els que no veien amb bons ulls l'entrada de la periodista a la monarquia. Ja havia estat casada amb anterioritat i aixecava força recel entre els de la Zarzuela.

Però, amb el temps, atesa l'educació donada a Elionor i a Sofia, s'ha comprovat l'enorme paper que ha tingut la periodista. En certa manera, ha reconduït una institució que anava a la deriva, sense cap rumb clar. I molt malmesa per la gestió de Joan Carles I.

Des d'un primer moment, se'ls va veure molt enamorats. Els gestos de complicitat i afecte eren evidents entre ells. Tractaven de ser molt discrets en públic, però no sempre podien contenir aquesta felicitat.

Tenien un repte molt complicat, heretar un tron i donar-li un aire de renovació. Necessitaven fugir de tot això.

Princesa Elionor
Elionor, a un acte aquest dilluns a Girona | EUROPA PRESS

Segons recullen alguns mitjans, la reina va haver d'adaptar-se en poc temps a una vida per a la qual no havia estat formada. Tot al contrari que Felip.

Allò va provocar alguna fractura en la relació, però res important que no es pogués resoldre. El rei jugava amb avantatge, ja que des de molt jove sabia el que el futur que l'esperava. Això sí, havia d'escollir una companya de vida que l'ajudarà a la seva missió de regnar.

La mare d'Elionor ja sabia des del principi que la seva arribada a la Zarzuela no seria un camí de roses. S'anava a trobar amb molts obstacles i desafiaments als quals hauria de superar.

Expliquen que en algun moment el matrimoni es va arribar a trencar. Parlen sobretot de l'any 2013, quan la parella va decidir marxar de vacances per separat. Hi va haver una cosa que va estar a punt d'acabar amb la relació, recull el portal Show.com.

En públic resulta pràcticament impossible que mostrin les diferències. Intenten mantenir sempre les formes, malgrat que hi va haver alguna situació que va deixar una mica al descobert la reina.

Va ser el 2018, durant la missa de Pasqua a la catedral de Palma. L'asturiana va protagonitzar un moment molt tens amb la seva sogra, que intentava fotografiar-se amb les seves netes. Felip va assistir atònit a l'escena, conscient que el millor era mantenir-se callat.

Família Reial
La família reial, sempre molt pendent d'Elionor | EUROPA PRESS

En aquell moment, la periodista ja havia adquirit tant de protagonisme a la Zarzuela, que ningú no s'atrevia a portar-li la contrària. En qualsevol cas, amb el temps es va anar adaptant a les noves normes que es van implantar a la institució.

Elionor, la preocupació més gran dels reis

Elionor és l'única preocupació que tenen els reis en aquests moments. Volen que arribi a regnar tan bé com sigui possible, però també sense arrossegar possibles càrregues dels seus pares. D'això en poden donar bona fe tant Felip com la seva dona, que han hagut d'assumir les polèmiques de Joan Carles I.

Avui dia, els monarques es consideren un exemple de solidesa i estabilitat. Això va ser possible gràcies als canvis experimentats pels dos llogaters de la Zarzuela. Els reis han hagut de cedir en moltes coses.

▶️ Leonor enmudece con las fotos de Juan Carlos I que confirman el engaño

L'asturiana va fer tot el possible per aprendre normes de protocol mentre que el rei va haver de flexibilitzar certes qüestions del seu caràcter. L'objectiu era molt clar des del principi.

Calia deixar a Elionor el camí el més aplanat possible perquè quan li toqui assumir el tron ho pugui fer amb les garanties més grans.