FOTO HISTÒRICA

🔴 Comença el diàleg entre Torra i Sánchez

La princesa Elionor visitarà oficialment Astúries per primer cop

Serà el pròxim dia 8 de setembre
La princesa Elionor   | GTRES

 

El pròxim 8 de setembre els reis estaran a Astúries, als Actes dels Centenaris de Covadonga 2018, però no seran els únics que hi vagin. La princesa Elionor i la infanta Sofia aniran amb els seus pares en la que serà la primera visita oficial de la princesa a la comunitat. Sens dubte, és un moment molt esperat, ara mateix, Elionor es troba en el moment ideal per començar a acudir a aquest tipus d'actes oficials i protocol·laris.

 

Segons informació donada per la Casa Reial, aquest acte, al qual hi aniran els reis amb les seves dues filles, commemorarà els 1.300 anys de l'origen del Regne d'Astúries, a més dels 100 de la Coronació de la Verge de Covadonga i també de la creació del Primer Parc nacional d'Espanya, el de la muntanya de Covadonga. El rei Felip VI juntament amb la reina Letícia estaran al capdavant de la comitiva i les seves filles els acompanyaran.

Elionor ha participat poc en actes oficials

Cert és que es tractarà d'un dels pocs actes oficial als quals acudiran les filles dels reis, una cosa que es té molt en compte, especialment pel que fa a Elionor, que per la seva edat i pel seu títol de Princesa d'Astúries és reclamada ja en aquest tipus d'esdeveniments.

 

La princesa Elionor rebent el Toisó d'Or de la mà del seu pare | GTRES

 

Cal destacar, però, que aquest pot ser l'any de l'inici de la seva participació en aquests actes. De fet, el 30 de gener ja va protagonitzar el seu primer acte solemne rebent en Toisó d'Or de mans del seu pare, que aquell dia celebrava els seus 50 anys. Va ser una jornada plena de simbolisme institucional que podria considerar-se l'inici d'una llarga carrera en la participació en els actes oficials de la Casa Reial.

Expectació per l'aparició de la princesa

Els motius de la poca aparició d'Elionor en actes d'aquest tipus són les decisions de la seva mare, la reina Letícia ha volgut, sempre, endarrerir el màxim possible aquest important pas, però ara sembla que el moment ha arribat.

 

Eren molts els que esperaven aquest pas endavant de la princesa, ja a molt a prop dels seus 13 anys. Es demanava que fos més activa en aquest sentit, tot i que també es té consciència que és important que tingui una bona formació i que una cosa que interrompi l'altra. De fet, ara les filles dels reis es troben als Estats Units en un viatge d'estiu que els ha de servir per viure noves experiències i, sobretot, adquirir nous coneixements.