Problemes a l'aeroport del Prat pels nous controls de passaports

Des del 7 d'abril, els passatgers europeus que volen entrar i sortir de l'espai Schengen han d'ensenyar el passaport als agents de fronteres

 

 

Nombroses aglomeracions s'han aplegat a la zona de control de passaports de la Policia Nacional de l'aeroport del Prat, fet que s'hagi provocat un 'caos' entre els usuaris i alguns dels vols hagin sortit amb retard. Des del 7 d'abril, els passatgers europeus, en entrar i sortir de l'espai Schengen han de mostrar el DNI o el passaport als agents de fronteres, dins del marc d'una nova mesura de control antiterrorista.

Pel que sembla, alguns dels vols s'estan reprogramant aquest diumenge i, segons alguns usuaris, uns altres s'han hagut de cancel·lar. Davant aquesta situació, diversos passatgers han utilitzat la xarxa social Twitter com a plataforma de queixa i mostrar el seu malestar. Algunes cues impedeixen agafar algun dels vols i han provocat retencions i allaus de passatgers a l'aeroport del Prat. Les cues s'estan produint tant en l'entrada com en la sortida del recinte. A molts viatgers europeus, els ha enganxat per sorpresa la nova mesura de controls fronterers en entrar i sortir de l'espai Schengen, en vigor des del passat mes d'abril i que per Setmana Santa ja va originar llargues cues en els aeroports de la Unió Europea.