Primer pla de la cantant Rosa López somrient

Els problemes econòmics de Rosa López que no deixen descansar a Chenoa

Els problemes econòmics de Rosa López al descobert

Rosa López passarà a la història perquè va ser la primera guanyadora d'Operación Triunfo (OT). La cantant és una de les més estimades i recordades d'aquesta primera edició. Durant els primers anys després de sortir de l'acadèmia, la fama i els diners van arribar a la vida de la cantant, però anys més tard descobriria tota la realitat.

Rosa sempre s'ha caracteritzat per ser una persona molt transparent i per no tenir problemes a l'hora de parlar sobre les situacions que travessa. De fet, ara s'ha sincerat com mai i ha revelat els grans problemes econòmics que ha patit a causa de males gestions.

Rosa López se sincera sobre els problemes econòmics

De la nit al dia, la vida de Rosa López va fer un gir de 180 graus: va passar de ser una absoluta desconeguda, a despertar l'afecte i el fanatisme de milions de persones. OT va marcar un abans i un després a la història de la televisió ia l'imaginari col·lectiu de tot un país. 

Aquest format va convertir 16 concursants en estrelles de la música nacional. Rosa López es va proclamar la guanyadora d'aquesta primera edició i, tal com ella mateixa va confessar, no estava preparada per a tot allò que li venia a sobre.

Rosa López en un 'photocall amb el fons rosa
Rosa López va haver d'afrontar problemes econòmics complicats. | Europa Press

No obstant això, tota la voràgine mediàtica en què es va veure embolicada la va encegar del tot. Els anys posteriors a OT van ser molt durs per a Rosa, sobretot mediàticament. La cantant va descuidar per complet tot allò relacionat amb el tema econòmic i no tenia ni idea de cap on anava.

Finalment, Rosa va decidir posar-se al capdavant de la seva vida i veure què és el que estava passant amb els seus diners. La cantant es va posar en contacte amb un gestor i va ser llavors quan va descobrir el pastís. «Teníem un gestor i em va dir que tenia un problema amb Hisenda: no havia justificat 80 milions de pessetes», relatava.

Va ser llavors quan va descobrir a què es devien els problemes econòmics a què havia de fer front: «Sis anys després (de sortir) vaig començar a preguntar-me quin era el benefici que no pogués fer vida normal. En aquell moment vaig trucar al meu pare, em va posar al dia de tot i vaig descobrir que l'havien enganyat. L'havien estafat amb el xec del premi d'OT», confessava. Unes declaracions que no hauran deixat indiferent ningú, sobretot els excompanys d'edició.

Rosa López afronta una etapa molt convulsa

La cantant va revelar recentment que per poder afrontar tots aquests problemes va haver de prendre decisions molt dràstiques. La guanyadora d'OT 1 va haver de vendre immobles per poder fer-hi front:

«Jo vaig tenir una casa, un BMW X5, un xalet a Granada… Tot això que vaig aconseguir ho vaig haver de vendre en una època de la meva vida. Ara visc en un piset on tinc molt poc espai. El vaig comprar fa anys i encara el continuo pagant. El que passa és que una artista ha de dir que tot va perfecte i que econòmicament tot va bé… i no és així», va revelar.

A tot això se li suma que durant els darrers anys la seva carrera musical no ha estat en el millor dels moments. L'artista ha tingut a veure com es quedava sense discogràfica on poder editar la música. De fet, ella mateixa ha reconegut que, gràcies al suport dels seus fans, ha pogut seguir endavant: «Tinc una comunitat privada a Facebook amb gent que paga 4,99 € per ajudar-me a ser artista independent. M'ajuda moltíssim. No hi ha feines, no hi ha concerts», confessava.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp