IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El procés català beneficia a València, segons el president dels empresaris valencians

Tot i que és més una suposició que un fet demostrat, Salvador Navarro es mostra optimista i esperançat

Imatge de la Diputació de València
Imatge de la Diputació de València | Cedida

Diuen que no hi ha mal que per bé no vingui. I justament això és el que creu Salvador Navarro, president de la patronal valenciana CEV, que va afirmar ahir que «la situació catalana beneficia l’economia valenciana», tal com recull el ‘Diari de Girona’.

«A curt termini estan venint empreses» i per tant considera que «pot haver-hi un segon efecte i és que, després dels canvis de domicili social, pot ser que algunes empreses comencin a prendre decisions de canvi de producció, d’instal·lacions, i això ho hem d’aprofitar».

Navarro ho explica com una gran notícia encara que això suposés un retrocés i un fet nefast per l’economia catalana, perquè opina que «per descomptat, això és millor que no que hi hagi multinacionals que comencin a alentir les inversions a Catalunya i traslladar-les a altres països europeus».

Navarro celebra que la situació catalana beneficiï a altres comunitats d’Espanya

Així doncs, el president de la patronal valenciana es mostra totalment orgullós i satisfet del fet que, si el Procés continua, això repercutirà en un major benefici per València i la resta de comunitats espanyoles.

I és que tal com va declarar, és molt favorable que «la Comunitat Valenciana es vegi com una zona sense problemes polítics ni socials, amb seguretat jurídica, amb una posició geoestratègica important i amb capacitat empresarial».

Imatge d'una gran estelada en una de les manifestacions a Barcelona
Imatge d'una gran estelada en una de les manifestacions a Barcelona | CatalunyaDiari.cat

 

Malgrat aquesta eufòria, no tot són bones notícies. I és que l’empresari valencià opina que la crisi independentista perjudica greument «Espanya com a imatge. Catalunya té el 25% del PIB i empreses molt importants. En l’exterior hi ha certa preocupació. És veritat que nosaltres ens podem beneficiar, però per la imatge d’Espanya...».

Sap que la realitat no és tan fàcil com sembla si es mira el cas amb profunditat

Però Navarro també té clar que «una multinacional mirarà abans els costos salarials, i Catalunya els té més elevats que la Comunitat Valenciana». Així i tot, l’empresari no perd l’esperança, i considera que el punt clau és apostar perquè «se’ns vegi com a territori estable i amb capacitat empresarial».

Si bé és veritat Navarro podria tenir raó, en tant que en aquesta vida no hi ha res impossible i pot passar qualsevol cosa, el seu optimisme s’arrela més en una suposició que en fets demostrables. I és que tal com explicava en una entrevista, després del trasllat de seu social de moltes empreses barcelonines a València, ara creu que arribarà el torn del canvi de les instal·lacions de producció.

Malgrat tot, cal recordar que el domicili fiscal de gairebé totes les empreses traslladades segueix estant a Catalunya, i que per tant l’impost de societats que paguen les companyies es recol·lecta en una caixa única compartida per tot el país. Els altres impostos també se segueixen pagant on estiguin els centres de producció, i fins al dia d’avui la localització d’aquests centres continua sent Catalunya.


Comentaris

envia el comentari