Pronovias es ven al fons de capital BC Partners per 550 milions d'euros

El fundador de la firma, Alberto Palatchi, continuarà vinculat a l'empresa amb un 10% de participació

El fundador de Pronovias, Alberto Palatchi, es mantindrà unit a l'empresa formant part del consell d'administració. | CatalunyaDiari.cat

El fons de capital risc BC Partners adquirirà el 90% de Pronovias, la coneguda empresa catalana de vestits de núvia i de festa, al seu fundador i propietari Alberto Palatchi. L'operació es troba subjecta a les autoritzacions de competència i es tancarà el tercer trimestre d'aquest 2017. Palatchi mantindrà un 10% de participació i la seu de la companyia seguirà sent a Barcelona. 

Inicialment, el fons d'inversió britànic ha comprat per 550 milions d'euros el 100% de Pronovias, i després n'ha venut un 10% a Palatchi, segons han informat des de la firma catalana. Palatchi ha optat per conservar una participació minoritària i continuarà exercint com a president de Pronovias fins que finalitzi la transacció. Un cop efectuat el tancament, serà reemplaçat per Jean-Baptiste Wautier. Malgrat això, Palatchi seguirà involucrat a l'empresa com a membre del consell d'administració i assessor especial del nou president. 

El nou propietari pretén continuar amb la seva «reeixida estratègia» i impulsar significativament el seu desenvolupament als Estats Units i liderar la integració del fragmentat mercat de vestits de núvia. Jean-Baptiste Wautier ha declarat que el fons vol posar en pràctica a Pronovias «una ambiciosa estratègia que es veurà impulsada per inversions en vendes i màrqueting, innovació de producte, excel·lència operativa i adquisicions selectives». 


Comentaris

envia el comentari