Publiquen el calendari del contribuent 2017 i els canvis en la declaració

La campanya de la Renda comença el 5 d'abril

Canvis en la declaració 2017 | Cedida

L'Agència Tributària ha publicat el calendari del contribuent per al 2017. Entre les dates més destacades hi ha, com cada any, la Campanya de la Renda, que comença el 5 d'abril i s'estén fins el 30 de juny, les autoliquidacions de l'IVA o les declaracions de béns a l'estranger. La novetat més important per al 2017 és la desaparició del programa PADRE per realitzar la declaració de la renda. A partir d' ara totes les declaracions s'hauran de realitzar a través del sistema Renta Web, el servei online que l'Agència Tributària ha presentat aquest any.

Renta Web és un sistema híbrid entre el conegut esborrany, que els contribuents reben al seu domicili, i el tradicional programa PADRE, que desapareix a partir del 2017, que afavoreix la confirmació de la declaració a través de dispositius mòbils. Una altra de les novetats del calendari del contribuent del 2017 és la implantació d'un nou servei de gestió de llibres comptables a través de la Seu Electrònica de l'Agència Tributària.

Aquest servei, conegut com a Sistema d'Informació Immediata (SII), es posarà en marxa a partir de l'1 de juliol del 2017, i serà obligatori per a aquells empresaris, professionals i altres subjectes passius el período de liquidación dels quals coincideixi amb el mes natural: grans empreses (facturació superior a 6.010.121,04 euros en l'any anterior), grups d'IVA i inscrits al REDEME (Registre de Devolució mensual de l'IVA).

A més es presentaran per primera vegada al 2017 els següents models:

-Model 217: Gravamen especial sobre dividends o participacions en beneficis distribuïts per Societats Anònimes Cotitzades d'Inversió al Mercat Immobiliari. Impost de societats. Autoliquidació (SOCIMI): dos mesos des del dia de l'acord de distribució de beneficis.

-Model 231: Declaració d'informació país per país: dotze mesos següents a la finalització del període impositiu.

-Model 289: Declaració informativa anual de comptes financers en l'àmbit de l'assistència mútua, a presentar per institucions financeres des de l'1 de gener fins al 31 de maig. Aquest model substitueix al model 299 que només pel 2016 es presentarà exclusivament per als residents a Aruba i San Martín.

-Model 364: IVA. Sol·licitud de reemborsament de les quotes tributàries suportades relatives a l'OTAN, a les Casernes Generals Internacionals d'aquesta Organització i als Estats part d'aquest Tractat.

-Model 365: IVA. Sol·licitud de reconeixement previ de les exempcions relatives a l'OTAN, a les Casernes Generals Internacionals d'aquesta Organització i als Estats part d'aquest Tractat.

-Model 589: Impost sobre el Valor de l'Extracció de Gas, Petroli i Condensats. Autoliquidació i pagament fraccionat. Des de l'1 al 20 d'abril.

També s'amplia el termini de presentació del model 290: Declaració informativa anual de comptes financers de determinades persones nord-americanes (FATCA): des de l'1 de gener fins al 31 de maig. A més, l'Agència Tributària ha posat a la disposició de tothom el calendari del contribuent en format iCalendar, que permet incorporar les cites fiscals al calendari personal que ofereix Google Calendar (espai personal i gratuït que ofereix Google als usuaris que disposen d'un compte de correu electrònic de Gmail.  El calendari del contribuent també es pot consultar en format PDF per descarregar o en format HTML.


Comentaris

envia el comentari