Iñaki Urdangarin sortin del Hogar Don Orione

Publiquen el sou de la nova feina d'Iñaki Urdangarin, que ja no dormirà a presó

L'exduc de Palma de Mallorca deixarà la presó per a dormir en el CIS d'Alcalá de Henares

Per a començar bé el 2021, Iñaki Urdangarin torna a ser notícia i aquestes últimes setmanes acapara la majoria de les portades. I és que l'exduc de Palma comença el nou any amb importants i transcendentals moviments en la seva vida. Per desgràcia, encara no té la possibilitat de tornar a casa amb la seva família.

Fonts pròximes a Iñaki, apunten que està previst que durant aquesta setmana s'executi el canvi de grau penitenciari. L'empresari deixarà la presó de Brieva per a pernoctar en el Centre d'Inserció Social Melchor Rodríguez García d'Alcalá de Henares en el qual, fins avui, es desconeix quina serà la seva situació.

En una conversa realitzada pel diari 'ABC' amb Mario Pascual Vives, advocat del marit de la Infanta Cristina, aquest confirma que «la concessió del règim obert ha estat prematur, pel que encara queda molt per saber sobre la seva estada en el centre d'inserció social».

A més, 'ABC' afirma que fonts pròximes a la família expliquen que Iñaki es troba «nerviós i preocupat» davant un trasllat que té per a ell grans implicacions, més enllà de les físiques. Sobretot per la incertesa i la falta d'informació.

En el centre penitenciari de Brieva ha tingut «bona sintonia amb els funcionaris, els qui, a més, han destacat en informes la seva actitud positiva i col·laborativa en tot moment», i desconeix com serà rebut en el seu nou destí i tampoc quines seran les seves funcions allí.

Les mateixes veus assenyalen que, encara que ha tingut moments molt durs «a causa d'una solitud, que ha arribat a ocasionar-li problemes en la seva salut», s'havia acostumat a la cruesa de la vida carcerària.

Encara no pot valorar aquest trasllat perquè segueix a la presó, però és clar que és un gran pas i un avanç immens. En pocs dies passarà d'estar en una presó, a conviure en un centre d'inserció social. Gairebé pot olorar la llibertat.

Per a aconseguir l'aprovació del nou canvi, ha estat fonamental que Urdangarin comptés amb una oferta laboral que va arribar en ferm el mes de novembre. És l'Hogar Doña Oriente, situat a Pozuelo de Alarcón, qui li brindarà aquesta oportunitat laboral.

Urdangarin treballarà en l'Hogar Doña Oriente i percebrà 800 euros

L'ex duc de Palma percebrà 800 euros, que se li seran retribuïts en 14 pagues per exercir labors d'«acompanyament físic i psicològic» de persones amb discapacitat en l'Hogar Doña Oriente, en el qual, fins avui, exercia de voluntari. Ara treballarà en el centre amb un contracte en regla i amb un sou fix.

Allí, on és volgut i respectat, destaquen la seva gran implicació i l'evident desenvolupament de l'empatia, arribant a emocionar-se amb els avanços i les reculades dels qui considera són part del seu aprenentatge.

Encara que sembli increïble, per la fredor que ha mostrat en tot moment, Urdangarin està especialment unit a un jove del centre, aficionat del Barça, que es va sentir emparat per ell des del seu desembarcament en el centre.

A més, l'empresari va demanar a una persona del seu entorn que s'encarregués de parlar amb la Fundació del Barcelona i aconseguís algun regal per al seu nou amic. La seva petició va ser atesa i va poder sorprendre'l amb una banderola, una samarreta signada i una pilota del Barça.

L'afecte dels qui han conegut aquesta part humana, fins ara desconeguda, ha estat la seva única recompensa fins avui.

Per declaracions de Mario Pascual, s'ha descobert que el marit de Cristina de Borbó no rep cap altra contraprestació. Ha estat la seva família la que ha cobert les seves necessitats dins de presó aportant diners, que li han permès, per exemple, adquirir la seva beguda isotònica favorita o concedir-se algun capritx en l'economat.