Publiquen una notícia falsa sobre un cocodril de 80 quilos a Mataró

La notícia és falsa i ha estat compartida molts cops des d’aquest dilluns, 10 d’abril
Imatge publicada del cocodril. | 12 minutos

 

Des d’aquest passat dilluns, 10 d’abril, una notícia falsa ha circulat pels mòbils de molts mataronins. La notícia es titulava ‘Un cocodril de 80 quilos capturat a la riera de Sant Simó, de Mataró’. Segons aquesta informació, un veí va fotografiar el rèptil el 7 d’abril i va avisar els Mossos d’Esquadra. La notícia continua explicant que es van fer guàrdies nocturnes, fins que es va capturar l’animal per tal de dur-lo al zoo de Barcelona, on va donar per fet que algú l’havia deixat a la riera i el va deixar lliure perquè no se’n podia fer càrrec.

Aquesta notícia va ser compartida més de vint-i-quatre mil vegades i va ser penjada a '12 Minutos', una pàgina que permet que tothom pugui fer d’una broma una notícia, segons explica CCMA. Aquesta informació es tracta del típic contingut viral que es comparteix de forma immediata, sobretot en grups de missatgeria com WhastApp. Per tal de crear una notícia falsa, la pàgina només demana un titular cridaner i curiós als usuaris i els insta a ser creatius. A més, requereix una mica d’informació i una imatge. Després d’omplir totes les dades, automàticament es genera un enllaç amb un format que podria passar perfectament per una notícia completament real i vertadera, per tal de compartir a les xarxes o al WhatsApp.

 

Cal destacar que en aquest cas, la imatge del cocodril de Mataró, és una fotografia del zoo de Còrdova que va ser publicada al diari ‘ABC’ al juny de l’any passat. Alguns mitjans també es van creure la notícia i la van acabar publicant.

 

Imatge d'un mitjà de comunicació que es va creure la notícia. | CCMA

A més, va córrer per aplicacions de missatgeria com WhatsApp, Facebook i Twitter.

 

Imatge de la notícia corrent per WhatsApp. | CCMA