IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Puigdemont i els exconsellers trien el neerlandès per al procés judicial de l'euroordre a Bèlgica

Podrien haver escollit el francès

El president Puigdemont i diversos consellers compareixen des de Brussel·les.
El president Puigdemont i diversos consellers van comparèixer des de Brussel·les. | CatalunyaDiari.cat

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i els quatre exconsellers que l'acompanyen a Brussel·les han triat el neerlandès enfront del francès com a idioma per al procediment d'instrucció que la Justícia belga ha engegat per decidir si executa les ordres europees de detenció i entrega que ha emès contra ells l'Audiència Nacional. Encara que no s'ha informat encara de qui serà el jutge instructor, sí es pot avançar que serà un magistrat neerlandòfon, idioma que ha estat triat per Puigdemont i la resta d'arrestats per al procediment tot i que cap d'ells parla aquesta llengua, però sí el francès. 

Tenien la possibilitat de «triar entre el francès i el neerlandès» per al procediment, segons ha explicat als mitjans el Fiscal de Brussel·les i portaveu Gilles Dejemeppe, i els arrestats han optat pel segon. «Potser ha estat un consell dels seus advocats», ha apuntat.  Puigdemont, Meritxell Serret, Toni Comín, Lluís Puig i Clara Ponsantí s'han entregat voluntàriament a la Policia federal belga a primera hora d'aquest diumenge, després de ser «privats de llibertat» i passaran a disposició judicial i prestaran declaració davant el jutge d'instrucció designat en les properes hores. 

Tenien la possibilitat de «triar entre el francès i el neerlandès» per al procediment, segons ha explicat als mitjans el Fiscal de Brussel·les i portaveu Gilles Dejemeppe, i els arrestats han optat pel segon. «Potser ha estat un consell dels seus advocats», ha apuntat. Així, tots els documents de la instrucció es redactaran únicament en neerlandès i les vistes i declaracions tindran també com a idioma principal la llengua de Flandes, encara que hi haurà un traductor neerlandès-castellà que assisteixi als acusats, ha aclarit la Fiscalia.


Comentaris

envia el comentari