Puigdemont publica un tuit dient quan va costar l'1-O

La Generalitat té deu dies per informar al jutge sobre les despeses del referèndum de l’1-O

Carles Puigdemont s'ha tornat a pronunciar a través de les xarxes socials. Si aquest matí feia difusió del nou compte de Twitter creat pel «Govern il·legítim», ara ho ha volgut fer per respondre a la jutge que ha donat 10 dies a la Generalitat per dir quan va costar la celebració del referèndum de l'1-O.

El president de la Generalitat ha compartit la notícia i ha contestat que des del 22 de setembre ha costat «1.000 ferits i 314.000 euros en destrosses a les escoles». A més, Puigdemont ha afegit que s'han gastat «300.000 euros al dia en tres vaixells, més les dietes, més 38 hotels», fent referencia a les despeses ocasionades pel desplegament de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

Deu dies de marge

La Generalitat compta amb deu dies per informar sobre les despeses del referèndum de l'1-O. Així ho ha demanat el jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona arran del requeriment que li ha fet arribar la Guàrdia Civil.

La petició a Hisenda es va fer dilluns passat, i per aquest motiu el Departament haurà de lliurar els comptes entre aquesta setmana i la vinent. El jutjat encarregat d'aquesta petició és el mateix que des de fa mesos està investigant la preparació del referèndum.

Hisenda reclama identificar els responsables

Per la seva part, el Ministeri d'Hisenda demana que es determini quants diners de l'erari públic van emprar tant a través de l'Executiu català com de les associacions ANC i Òmnium.

A més, el Departament que dirigeix Cristóbal Montoro reclama que s'identifiquin els responsables de la Generalitat catalana i les dues associacions independentistes i es fixin les indemnitzacions que procedeixin.


Comentaris

envia el comentari