Puigdemont rep nombroses crítiques després d'unes polèmiques paraules sobre el procés català

Diversos líders polítics critiquen que el president compari la lluita contra el terrorisme i la lluita per la independència

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont | cedida

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha aixecat força polèmica aquest dilluns, després d'afirmar que la lluita contra el terrorisme d'ETA és semblant a la dels catalans per aconseguir la independència. «Si no hagués estat per la persistència de moltes persones, també anònimes, aquest combat (contra ETA) no s'hauria guanyat. [...] D'aquí a uns anys direm el mateix: que hem aconseguit el que el poble de Catalunya s'ha proposat perquè vam persistir, perquè no ens vam resignar, perquè no vam renunciar», ha assenyalat Puigdemont, pronunciant unes paraules el dia que es compleixen 30 anys de l'atemptat contra l'Hipercor de la Meridiana.

El president català ha rebut nombroses crítiques d'altres dirigents polítics del nostre país. La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha assegurat que es tracta de comparacions que no són les adequades. «Li demanaria que utilitzi la paraula perseverança per parlar de la lluita contra la corrupció», ha dit. En la mateixa línia, el secretari d'Organització del PSC, Salvador Illa, ha exigit a Puigdemont que demani disculpes a les víctimes del terrorisme per les seves paraules. «No és comparable la lluita contra una organització terrorista amb una aspiració llegítima d'independència», ha assenyalat.

Però qui ha estat més crític amb Puigdemont ha estat el popular Xavier García Albiol, que ha titllat de «ment perversa» al president de la Generalitat. Segons el líder del PP català, Puigdemont «no està habilitat per governar Catalunya ni un minut més».


Comentaris

envia el comentari