IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Puigdemont veu un incident a Vueling com a exemple de què «després del 155 l’onada autoritària creix dia a dia»

Dues dones van ser expulsades d'un avió de la companyia per dirigir-se a l'hostessa en català

Imatge d'arxiu de Puigdemont
Imatge d'arxiu de Puigdemont | CatalunyaDiari.cat

El president Carles Puigdemont ha reaccionat a través de Twitter a l’incident que es va succeir aquest dissabte en un vol de Vueling, quan dues de les passatgeres van ser expulsades de l’avió després de dirigir-se en català a l’hostessa. El missatge de Puigdemont diu que «després del 155 una onada autoritària creix dia a dia. Expulsar algú d’un avió per la llengua que parla és injustificable».

L’incident

Els fets van passar aquest dissabte en un vol entre Barcelona i Maò, segons informació de ‘Vilaweb’. El vol estava a punt de sortir però encara hi havia passatgers que entraven, una de les hostesses de l’avió va demanar a una dona que portava una lamina de pintura que la deses al compartiment superior.

La dona, de 72 anys i resident a Menorca, va dir-li a l’hostessa, «sí, no es preocupi. No vull que me l’arruguin, després la posaré a dalt». El fet important, però, no és el que la dona va dir, sino com ho va fer. Es va dirigir a l’hostessa en català i, segons va explicar posteriorment la dona afectada al mitjà ja citat, la treballadora de Vueling va respondre-li que li havia de contestar en castellà, «o és que no el parla?», va afegir.

En aquell moment una altra passatgera es va adonar de la situació i va recriminar-li a l’hostessa la seva actitud, dient que havia perdut el respecte a la clienta. Després d’això totes dues dones van ser cridades pel capità de l’avió que, acompanyat d’una parella de la Guardia Civil, els va dir que havien faltat el respecte a l’hostessa i que, per tant, havien d’abandonar l’avió.

«El tracte del capità va ser autoritari, ens va dir que no hi teníem res a dir perquè havíem faltat al respecte a l’hostessa i se n’havia anat plorant», explica. Després d’això, els agents els van demanar els carnets d’identitat. «Em volien fer sentir culpable per haver parlat català», es queixa l’afectada.

Les dones volaven amb la companyia Vueling
Les dones volaven amb la companyia Vueling | Europa Press

Els problemes encara no havien acabat per les dues dones ja que, un cop van baixar de l’avió, van dirigir-se a les taquilles de Vueling a comprar un altre bitllet, cosa que no els van deixar fer, assegurant que la companyia havia prohibit que se’ls venguessin.

Al final van poder comprar-los per internet, sense saber si l’endemà les deixarien o no volar. «No vaig poder dormir, tenia l’angoixa de si l’endemà em deixarien volar», explicava una de les afectades.

Finalment van poder pujar a l’avió i tornar a les seves cases però pateixen per si hi haurà conseqüències futures: «Si em prohibeixen volar, no podré sortir de Menorca; són els únics que fan aquest vol durant l’hivern», assegurava una d’elles.


Comentaris

envia el comentari