IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Quan és il·legal avisar per WhatsApp dels radars i controls?

Estan proliferant els grups i pàgines que reuneixen centenars d'usuaris per alertar de la presència de controls policials

Avisar per WhatsApp de controls i radars pot ser il·legal. | Cedida

 

En els darrers mesos han proliferat grups amb centenars d'usuaris generats únicament per alertar de la presència de radars o controls de velocitat o alcoholèmia, sobretot en aplicacions de missatgeria com WhatsApp o Telegram. Però cal ser conscient de fins a quin punt són legals aquest tipus d'agrupacions per avisar de forma massiva. De moment, la legalitat espanyola no considera una infracció l'avís en si, i per aquest motiu alertar de la presència d'un control policial o d'un radar mòbil en carretera no és il·legal.

Tot i així, les autoritats adverteixen que proporcionar aquesta informació a grups multitudinaris dels quals no es coneixen tots els membres pot arribar a ser perillós. El que sí que és il·legal, i si t'enxampen fent-ho pot suposar una multa important, és distribuir dades o fotos del vehicle o els agents que estan fent el control en qüestió. A més, el blog de motor d'Antena 3 adverteix que, tot i que de moment no s'ha plantejat cap reforma per sancionar els avisos massius, les autoritats no descarten canviar el reglament de circulació per convertir aquesta pràctica en il·legal.


Comentaris

envia el comentari