IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Quantes vegades cal ejacular per evitar el càncer de pròstata?

Una recerca de la Universitat de Harvard ha revelat quantes vegades s'han de masturbar els homes

Descubrimos el número mágico de masturbaciones para prevenir el cáncer de próstata.
Descobrim el nombre màgic de masturbacions per prevenir el càncer de pròstata | Pixabay

La masturbació és una pràctica molt estesa que consisteix a donar-se plaure a un mateix mitjançant tocaments fins a arribar a l'èxtasi. Ja en l'adolescència, els joves (principalment homes) comencen a experimentar els beneficis de la masturbació, moguts per la curiositat de sentir el que és el plaer sexual; així com per la revolució hormonal que està tenint lloc dins d'ells, senyal que estan ja madurs per procrear.

 

Vinculada majoritàriament al gènere masculí, la veritat és que també les dones es masturben, encara que en menor proporció. No obstant això, avui parlarem d'una cosa que concerneix la salut dels homes i que té a veure amb la quantitat d'ejaculacions que es tenen (sense considerar la manera d'aconseguir-ho); i és que la Universitat de Harvard ha publicat recentment un estudi, en el qual donen amb la freqüència idònia de vegades que convé que un home ejaculi esperma al mes amb tal de prevenir el càncer de pròstata.

 

  • Per saber més sobre la masturbació: Beneficis físics i psicològics de la masturbació.

 

Incidència del càncer de pròstata

D'acord amb l'equip que va dur a terme l'exhaustiva recerca, el càncer de pròstata suposa el 15% dels casos de càncers al món (uns 900 mil diagnosticats a l'any, segons l'Associació Espanyola Contra el Càncer), la qual cosa ho situa en el segon lloc; sent el que més afecta els homes d'entre els altres tipus. Amb la inclusió del Test de l'Antigen Prostàtic (PSA, per les seves sigles en anglès), la incidència del càncer de pròstata s'ha incrementat des de començaments dels anys 90.

  

  

No obstant això, sembla que la solució per evitar l'aparició d'aquest tumor i que afecti el menor nombre d'homes possible, està més que mai a les nostres mans, si se'ns permet el joc de paraules.

 

L'ejaculació com a forma de prevenció

El treball de la Universitat de Harvard (publicat el març de 2016), va seguir a un total de 480.831 persones al llarg de 18 anys (des de 1992 fins a 2010). D'aquest total, va haver-hi 3.839 diagnosticats amb càncer de pròstata durant les gairebé dues dècades de durada. Com a resultat de la recerca, va quedar demostrat que el nombre de vegades que s'ejacula juga un paper importantíssim a l'hora d'eludir el càncer de pròstata.

 

A més, l'ejaculació va quedar demostrada com a positiva pels homes de qualsevol franja d'edat, una cosa que es va poder comprovar gràcies al disseny de l'experiment (que permetia seguir l'evolució dels mateixos membres de la mostra durant els 18 anys en els quals es van registrar les dades); a més de ser beneficiosa independentment de l'estil de vida, dieta o forma de ser dels participants.

 

Però, quantes vegades convé ejacular? 

Hi ha una fórmula ben senzilla i que és perfectament assequible, ja que no requereix cap medicament o certificat mèdic. És més, per a alguns, el nombre ideal de vegades que suggereixen els professionals de Harvard que cal ejacular serà un joc de nens que aconseguiran en un tres i no res i gairebé no els suposarà cap repte.

 

I és que, pel que sembla, els joves entre 20 i 29 anys que ejaculen un mínim de 21 vegades al mes tenen un 19% menys de probabilitats de desenvolupar aquest càncer que els que ho fan menys vegades. En els homes situats en franges d'edat entre 40 i 49 anys, la probabilitat disminueix al 22% si són capaços de mantenir aquest ritme.

 

Així doncs, el benefici està en l'acció d'expulsar el semen de les gònades masculines, no tant en el «com es faci»: bé sigui mantenint relacions sexuals, masturbant-se o sent masturbat, l'aparell sexual es manté en actiu, s'assegura el seu bon funcionament i redueix considerablement les opcions de patir l'indesitjat càncer de pròstata.

 

 

Així ho confirma Jennifer R. Rider, al capdavant del treball de Harvard, qui adverteix i aconsella sobre la utilitat que té la masturbació en el manteniment d'un aparell reproductor masculí sa. D'acord amb les seves paraules, ejaculant semen és com es mantenen a ratlla les infeccions que es localitzen en la pròstata; a més de ser un dels paràmetres pels quals es pot mesurar l'estat de salut general dels homes.

  

Més motius que afavoreixin la masturbació? Els individus que se situen en la part baixa de l'espectre de la freqüència de masturbació/ejaculació i que ho fan entre 0 i 3 vegades en un mes, són més proclius a desenvolupar altres patologies mèdiques alienes al càncer de pròstata.

La masturbació, bona o dolenta?

Sembla increïble, però encara continuen existint certs tabús pel que fa a aquesta pràctica, tantes vegades demostrada com a positiva pel cos humà; i és que segueixen estant vigents certes creences (que ja comencen a fer olor de naftalina) que pretenen criminalitzar o estigmatitzar a les persones que es masturben.

 

Hi haurà algun optimista que consideri que aquest pensament només succeeix en certs sectors de la població més envellida, fruit de l'educació basada en estrictes valors religiosos que van rebre de petits i que han mantingut fins a l'actualitat; i que poc a poc s'està abandonant la idea que la masturbació és alguna cosa reprovable.

 

No obstant això, sorprèn quan encara aquestes reflexions perviuen i s'expandeixen també entre alguns joves. I és que, com diem, per a alguns, continua sent tabú parlar obertament o admetre que un es masturba. D'acord, tots som lliures de fer el que vulguem amb el nostre cos («el meu cos, les meves normes», resa el lema, no és així?), però la queixa ve d'altra banda: no és tant el fet de fer-ho o no fer-ho, allà cadascun amb el que li doni plaure; sinó la idea que hi ha darrere de la decisió.

 

No sabem del tot el perquè, però la masturbació segueix sent considerada com a insana o com alguna cosa que humilia a la persona que la utilitza amb si mateixa; i això és alguna cosa que podem veure tant en majors com en joves. Sorprèn que, fins i tot avui dia, amb la d'evidències a favor de l'onanisme que es tenen, encara hi hagi els qui es neguin a voler veure-ho (ja no diem admetre que ho facin). Esperem que no es trigui massa a trencar aquests esquemes mentals passats de moda.

 

La comunitat No Fap

Entre alguns joves (i no tan joves) preval la idea que és millor no masturbar-se, que es malbarata una quantitat d'energia que podria administrar-se per a altres menesters. És el que es coneix com la comunitat No Fap; i que reuneix als seus membres en diferents plataformes d'Internet on comparteixen l'experiència de la seva abstinència.

 

  • Aquí pots llegir més sobre aquest peculiar repte: No Fap Challenge: ni masturbació ni pornografia.Para saber-ne més:

Ejaculation Frequency and Risk of Prostate Cancer: Updated Results with an Additional Decade of Follow-up Rider, Jennifer R. et al. European Urology , Volume 70 , Issue 6 , 974 - 982


Comentaris

envia el comentari