Quatre bars catalans, entre les 100 millors cocteleries del món

La cocteleria 'el Paradiso' del Born és la més ben situada, ocupant el lloc 37 del rànquing

El bar Paradiso de Barcelona, millor cocteleria de l'Estat i 37a del món
El bar Paradiso de Barcelona, millor cocteleria de l'Estat i 37a del món | Paradiso

La revista Drinks International, la publicació de més prestigi dins el món dels bars i la cocteleria, ha publicat una elaborada llista amb els 100 millors bars del planeta. Encapçalant el 'Best Bars 2018', hi trobem el londinenc Dandelyan, que li ha pispat el primer lloc al també londinenc American Bar, que l'any passat liderava la llista.

Pel que fa a la presència catalana entre els millors bars del planeta, hi trobem fins a quatre bars catalans, tots ells ubicats a la ciutat de Barcelona. El més ben situat, en una espectacular 37a posició, hi trobem la cocteleria Paradiso, un local del barri del Born que amb només tres anys d'antiguitat ha assolit un nivell qualitatiu impressionant. De la mateixa manera, el Dry Martini, situat en la 59a posició, el Two Schmucks, en la 87a, i el Dr. Stravinsky a la 90a; completen l'honor de ser els millors, i d'un cop més, situar la capital catalana al mapa mundial.

Paradiso, 37a posició, en només 3 anys

Aquesta cocteleria situada al barri del Born, es troba enganxada al Pastrami Bar de Rootfop Smokehouse, un valor afegit que ha sabut aprofitar molt bé, gràcies a la singularitat de la seva oferta gastronòmica fumada i de proximitat. Seguint una filosofia de semiclandestinitat a l'estil speakeasy s'ha situat, en només 3 anys d'existència, entre les cocteleries amb més renom i bagatge del món.

Segons el jurat de la revista «la carta està plena de begudes que criden visualment i que requereixen tècniques modernes d'elaboració». Entre el seu ambiciós menú de begudes, la revista ha destacat també el seu còctel insígnia, el Mediterranean Treasure (amb vodka, fino macerat en fulles d'ostra, llimona, mel d'agave i coriandre), una beguda que, el 2014 va fer guanyar al seu creador el premi World Class Bartender i que és de les més admirades del món de la cocteleria.

Mediterranean Treasure, el còctel per excel·lència del Paradiso
Mediterranean Treasure, el còctel per excel·lència del Paradiso | cedida

 

Diferents estils, èxit compartit

En el número 59 de la llista dels millors bars del món, trobem una cocteleria veterana que enguany celebra els seus 40 anys a la ciutat de Barcelona. Es tracta del Dry Martini, una cocteleria amb bagatge i referent en l'àmbit mundial que ha expandit el seu èxit al Regne Unit, Itàlia, Mèxic o la Xina. Un gegant del món de les begudes, que dirigit per Javier de las Muelas, manté la seva essència sense perdre el camí de la innovació i l'èxit.

El Two Schmucks, per la seva banda, un local molt més jove i informal, ha aconseguit cridar l'atenció amb la seva carta canviant i una creativitat constant que l'ha situat a la posició 89 de la llista mundial. Un mèrit considerable tenint en compte la senzillesa d'un local i un negoci construït a base de material reciclat i suor, que s'ha anat dignificant fins a l'èxit gràcies a l'excel·lent qualitat dels seus productes. Entre les seves propostes, destaca l'Schumucks Vesper, un còctel de ginebra, vodka, whisky i pecorino italià.

Finalment, el Dr. Stravinsky, situat en la 90a posició de la llista mundial i amb molt futur al davant, destaca molt especialment per l'artesania i la fabricació pròpia dels seus licors. Una cocteleria artesana d'un nivell excel·lent, que a més de destil·lar la seva pròpia ginebra, deixa reposar el whisky en àmfores amb aigua de Tamariu, i a partir d'allí elaboren fins a set tipus diferents de fermentacions.

Dr. Stravinsky destaca molt especialment per l'artesania dels seus productes, destil·lats al mateix local
Dr. Stravinsky destaca molt especialment per l'artesania dels seus productes, destil·lats al mateix local | Dr. Stravinsky

 


Comentaris

envia el comentari