ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya marca el pitjor cap de setmana de la pandèmia: 93.822 nous contagis

Quatre productes alimentaris que semblen saludables però en realitat no ho són tant

Les marques utilitzen trucs per influir en la decisió dels consumidors, que de vegades no són del tot fiables

Els quatre productes alimentaris que semblen saludables però en veritat no ho són tant | cedida 

Quan anem a comprar al supermercat, molt sovint trobem un mateix producte que l'ofereixen diferents marques, que inverteixen en elaborades campanyes de màrqueting per intentar convèncer-nos que el seu producte és el millor. No obstant això, tota la informació que ens donen no són més que trucs per influir en la nostra decisió. A continuació deixem una llista de «trampes» que utilitzen les marques amb determinats productes i que no solen ser recomanacions fiables.

Iogurts descremats. Acostumen a oferir tot tipus de sabors i els pinten com una opció més saludable que els iogurts de llet sencera perquè contenen menys calories i greixos. No obstant això, la majoria porten una gran quantitat de sucre afegit. A més, oculten que els que estan fets amb llet sencera treuen més ràpidament la gana, fent creure que són millors els descremats, quan s'hauria de donar preferència als que no tenen sucres afegits. Així doncs, la millor opció és el iogurt natural de tota la vida.

Brioixeria i galetes sense sucre. Moltes marques s'aprofiten de la gent escrivint un «sense sucre» en els seus productes, però el que no saben els consumidors és que amb freqüència ho substitueixen per edulcorants que no són pas millors que el sucre. D'aquesta forma, la gent prefereix comprar aquests aliments i evita menjar-ne d'altres més saludables com la fruita. Des d''El País' aconsellen que ens oblidem de la brioixeria i les galetes, i que optem per una torrada de pa integral, per exemple.

Embotits baixos en greix. Els venen com una cosa saludable i lleugera, però el que no diuen és que el contingut de carn és menor al 70%, sent la resta fècula, midons, additius i aigua. Per això, és aconsellable menjar carn natural i no processada com els embotits.

Cereals per cuidar la línia. Asseguren que serveixen per perdre pes, però aquests cereals contenen entre un 15 i 20% de sucre afegit, sent molt petita la proporció d'integrals. D'aquesta forma, els que realment poden anar bé són els cereals integrals sense sucre. Un exemple, els flocs de civada o l'arròs integral inflat.


Comentaris

envia el comentari