URGENT

🔴 Caos a Barcelona per la caiguda d'una palmera a la Diagonal

Què prendre i què evitar quan tenim grip

L'OCU ha detallat un llistat de consells amb medicaments i mètodes per portar millor la malaltia
Comença el mal temps i amb ell la grip. | Cedida.

 

Comencen els canvis de temperatura i amb ells els primers refredats, grips i dies al llit. Hi ha vegades que se'n va sola sense prendre medicaments però també hi ha diverses maneres d'alleujar els símptomes amb aquests següents remeis que recomana l'OCU.

  

 

 

El que funciona:

Analgèsics: El paracetamol, l'aspirina o l'ibuprofèn us ajudessin en diverses coses com per exemple baixar la febre i alleujar tant dolor muscular com a malestar general.

 

Antihistamínics: Encara que són coneguts per als símptomes de les al·lèrgies també són útils en processos gripals i encostipats. Funcionen per als mocs, la congestió i els esternuts i per això no sorprèn trobar-los en molts medicaments antigripals i anticatarrals com Frenadol, Aspirina Complex, Bisolgrip, Calmagrip, Couldina, Desenfriol... Aneu amb compte perquè provoquen somnolència.

 

Antitusus: Se solen presentar en pastilles o xarop i també acompanyant als compostos antigripals. El més comú és el dextrometorfano.

 

Remeis casolans: No estan provats científicament però ajuden a sentir que ens estem cuidant. Podeu beure abundants líquids (infusions, sucs, brous, mel amb llimona...) i sobretot reposes, que facilitarà que passem la grip sense complicacions.

El que no funciona (només usar en determinats casos)

Antibiòtics: Funcionen contra les bateries, no contra els virus, que provoquen la grip. Només hi ha una excepció, quan la grip vagi associada a un procés bacterià (per exemple, una pneumònia). No us ajudaran a cuidar-vos abans, provoquen efectes adversos i el seu ús indiscriminat contribueix a generar resistències davant de futurs bacteris.

 

Antivirals: Molts necessiten recepta mèdica i no són per tractar una grip normal en pacients sans. L'eficàcia de Tamiflu i Redenza està en dubte i els seus efectes adversos són preocupants.

 

Descongestius: No són recomanables per a tothom. Els trobarem en alguns compostos antigripals al costat de analgèsics i antihistamínics, però en persones sensibles poden produir taquicàrdia i mal de cap. Tenen contraindicacions i si interaccionen amb multitud de fàrmacs i no es recomanen si hi ha problemes de tiroides, hipertensió o altres problemes de salut.

 

Cuida't

  

 

Si els feu servir, és important que sigueu conscients que els principis actius que contenen, de les possibles interaccions, precaucions o contraindicacions de cadascun d'ells. Cura si comenceu a barrejar o consumir diversos medicaments per alleujar els símptomes de la grip, també pots tenir problemes de sobredosis. Sempre, davant el dubte, consulteu al seu metge o farmacèutic.