Què puc fer perquè el wifi de casa vagi més ràpid?

És important tenir el 'router' sempre en un lloc elevat i mantenir-lo apartat d'aparells que emetin ones electromagnètiques
S'han de col·locar les antenes del 'router' perpendiculars al terra. | Cedida

 

Moltes vegades ens falla l'Internet de casa i creiem que és culpa de la companyia amb la qual tenim contractat l'ADSL o la fibra òptica, però podem estar equivocats. Tal com explica 'BBVA', tenim part de la culpa de que la velocitat de navegació que rebem als nostres dispositius a través del wifi sigui pobre, arribant a rebre un 65% menys de velocitat.

El wifi és com un aspersor sense fil de les dades que arriben pel cable de connexió que ve de l'exterior. El que fa el 'router' és convertir aquestes dades en un senyal de ràdio. Per la connexió del cable poden entrar dades a una velocitat d'entre 50 i 300 megues, però l'aspersió que realitza l'antena wifi rebaixa aquesta velocitat. És a dir, les dades no poden perdre's a través del cable, però sí quan viatgen per l'aire ja que troben interferències. Per millorar la velocitat cal tenir en compte:

 

1. El 'router' ha d'estar en un lloc central perquè pugui oferir una connexió fluïda a tots els espais.

 

2. És important també que es col·loqui en un lloc com més alt millor, ja que emet el senyal en forma de paraigües, i que les antenes del 'router' estiguin mirant cap amunt, perpendiculars amb el terra.

 

3. Si cal, pot comprar-se un cable Ethernet per col·locar el 'router' a una millor posició ja que la connexió del proveïdor sempre surt des de l'endoll de la paret. Cal situar-lo separat de la paret perquè la potència del senyal no es ressenti.

 

4. Cal tenir en compte que qualsevol objecte metàl·lic fa que l'energia electromagnètica es dissipi i redueixi el fluxe de dades que transmet.

 

5. Allunyar el 'router' dels microones ja que utilitzen la mateixa freqüència. També és recomanable posar el 'router' a un metre (mínim) d'altaveus amb bluetooth, monitors sense fil per a nadons o telèfons sense fil.