Quedar-se al llit quan estàs malalt pot ser pitjor que la pròpia malaltia

Podria semblar el més evident, però romandre al llit quan estàs malalt pot desencadenar malalties molt més greus

Romandre al llit no és la millor opció si estem malalts. | Cedida.

L'otorinolaringòleg Dr. Erich P. Voigt explica en un vídeo de Business Insider que romandre al llit no és la millor opció si estem malalts per un refredat o una grip. De fet, aquest comportament que tots tenim quan ens trobem malament, pot ser contraproduent per a la nostra salut. Dr. Voigt explica al vídeo que «tampoc és qüestió de sortir a córrer o anar al gimnàs».

Però sí que recomana estar actiu, ja que «aquesta mucosa que has d'expulsar tossint quan tens un refredat, en romandre al llit sense moure't, pot consolidar-se al pit i desencadenar una bronquitis o pneumònia», comenta el doctor.

Però aquesta no és l'única de les malalties que es poden desenvolupar per romandre al llit, Dr. Voigt afegeix que «el fet de no moure's i estar estirat al llit tot el dia pot portar al fet que es generin coàguls a les cames». D'altra banda, el doctor remarca que això no vol dir que hàgim d'anar al gimnàs. Si suem en excés, també podem perdre, a través de la sudoració, totes aquestes hormones que estan lluitant contra el virus. El més important, explica l'otorinolaringòleg, és «escoltar al nostre cos i mantenir-se ben hidratat».


Comentaris

envia el comentari