Quin és el millor alcohol per no tenir ressaca?

El problema sol estar no en quant beus, sinó en què beus

Si aquesta és la teva cara habitual el dia després de sortir de festa et serà útil llegir aquest article. | Medical News.

Mal de cap, nàusees, marejos… desagradable i fidel companya ressaca. Si aquest és el teu panorama de cada cap de setmana, t'anirà bé llegir aquest article per descobrir quin tipus d'alcohol és millor beure per tenir menys ressaca l'endemà de sortir de festa. De fet, la clau per evadir la ressaca no està tant en la quantitat, sinó en el tipus d'alcohol consumit.

Encara que no ho sembli, el vodka és un dels millors tipus d'alcohol per evitar una ressaca encara pitjor. | Europa Press.

 

«Quan consumim alcohol, el cos l'ha de convertir en acetaldehid, que pot ser una càrrega per a l'organisme i causar malestar», explica Yoko Unue, metge naturista. Per això, vi negre, brandy o whisky fan que la ressaca sigui encara pitjor, ja que desequilibren els nivells d'àcid acetaldehid. La sensació de tenir el cap fent voltes es deu a una deshidratació i el malestar general té la seva causa en la lluita entre el teu estómac i l'àcid gàstric. En canvi, el vodka és un dels millors tipus d'alcohol per no patir ressaca.

Si ets més de xampany, el problema és que normalment es beu de pressa, abans d'haver menjat, i que les bombolletes provoquen que l'alcohol sigui absorbit més ràpidament que en altres begudes. A més, segons Boris Tabakoff, professor de farmacologia de la Universitat de Colorit, «més d'un 60% de les persones que beuen xampany s'emborratxen més ràpidament». Per tot això, més val que quan surtis et centris en el vodka. Consumir aliments com bròcoli i llimona o infusions també ajudaran el teu fetge a recuperar-se.


Comentaris

envia el comentari