Quin serà el futur dels dofins del Zoo de Barcelona?

Hi ha cinc opcions sobre la taula

Com sempre han viscut en captivitat, no podrien ser alliberats al mar | Cedida

Fa poc més d’un any, va tenir lloc l’últim espectacle dels dofins del Zoo de Barcelona. Actualment, però, encara en queden quatre, a l’espera de conèixer el seu futur. El 2018 expira el termini perquè el delfinari compleixi la normativa i, per tant, es comencen a fer les obres ara o s'haurà de tancar. Si finalment no es fa un nou delfinari adaptat a la normativa —l’actual és petit i poc profund—, es destinaran a un altre indret. 

Colau arribarà a la conclusió sobre el futur dels animals durant els pròxims dies a partir de les seves reunions amb el grup de treball que va crear amb l’objectiu de debatre el model del zoo sobretot en relació amb aquest delfinari que, malgrat els projectes de reforma que hi ha hagut durant els últims 30 anys, està totalment obsolet. En el cas que haguessin de marxar, no es podrien deixar al mar perquè acabarien morint, en haver viscut sempre en captivitat i ara per ara hi ha cinc opcions sobre la taula. Si Barcelona decideix no reformar el delfinari, hi ha tres possibles destins per als quatre animals: el delfinari de València, el de Baltimore, als Estats Units, o bé un santuari de dofins a l'Illa de Lipsi, a Grècia.

A banda d'aquestes opcions n'hi ha dues més, tot i que la inversió seria molt més elevada. Una alternativa que s'ha posat sobre la taula és la de construir un nou delfinari al Prat de Llobregat o bé reformar el del Zoo de Barcelona per adaptar-lo a les condicions necessàries, unes obres que costarien com a mínim 15 milions d'euros. 


Comentaris

envia el comentari