ÚLTIMA HORA

🔴 Segona mort provocada pel coronavirus a Itàlia

Saps quina informació té Google sobre tu?

T'expliquem com descobrir-ho!

Navegar per internet significa deixar un rastre de les nostres dades. Cada vegada que utilitzem Google donem a conèixer informació rellevant sense ni tan sols adonar-nos d'aquest fet. Però hem de saber que nosaltres mateixos hem donat el nostre consentiment perquè així sigui, en el moment en què acceptem unes condicions de privadesa que probablement no haurem llegit. Exactament, però, què sap Google de nosaltres? Segons recull Upsocl, sap el nostre nom, edat, adreça i telèfon, a més de conèixer el contingut dels correus electrònics i tot allò que cerquem a la xarxa.

 

Si volem descobrir detalladament el coneixement que Google té sobre nosaltres, ho podem fer. El que cal fer és accedir a «El meu compte», que apareix a la part superior dreta quan utilitzes Gmail, Youtube o bé Google Docs —on hi ha la inicial del nostre nom—. Dins del nostre compte hi ha diverses opcions on poder clicar i una d'elles és «la meva activitat», que recull tots els continguts que hem cercat ordenats per data. A més, també inclou un historial d'ubicacions a través de Google Maps.

 

A través del nostre compte podem descobrir detalls sobre la informació que Google té sobre nosaltres. | Cedida.

 

Tota aquesta informació que proporcionem també és útil per a què la publicitat que ens aparegui estigui dirigida a nosaltres segons les nostres preferències. Si cliquem sobre «el meu compte», «configuració d'anuncis» i per últim l'opció «administrar l'eina de preferències d'anuncis» podrem observar el tipus d'anuncis que ens apareixen en pantalla, a més d'altres enllaços que ens permetran saber més detalls sobre aquesta publicitat especialitzada. Aquest és un exemple que ens permet observar que cada vegada que ens registrem en alguna pàgina de manera gratuïta, el preu que paguem són les nostres dades.

 

Les dades s'utilitzen en la publicitat. | Cedida.