ÚLTIMA HORA

🚨 Sanitat obre la porta a mantenir els confinaments perimetrals per Nadal

Quines són les 10 carreres més ben pagades de tot el món?

En cas que dubtis sobre els estudis universitaris que t’agradaria fer, aquest llistat et pot ajudar

Las carreras universitarias que te llevarán a los trabajos mejor pagados.
Els estudis universitaris que et proporcionaran les feines amb millor remuneració | Andreas Rentz

Qualsevol persona voldria fer una feina còmoda i que li permeti realitzar-se. Ara bé, cal tenir en compte també l’elecció d’uns estudis universitaris que se situïn entre els més ben pagats de tot el món. Hi ha diverses carreres d’aquesta llista que no constitueixen opcions econòmiques ni fàcils, però que representen una inversió per al futur que ens podria ajudar molt. En alguns països, el fet de trobar una bona feina no és gens fàcil, però si arribem a aconseguir-ho podrem gaudir d’una certa estabilitat a nivell econòmic i d’una jubilació, com a mínim, més relaxada.

 

Quines són les 10 carreres més ben pagades?  

Per diverses raons, aquestes carreres són les que estan millor remunerades al món. Igualment, mostrem el sou mig de les professions que s’hi poden vincular.

1. Enginyeria industrial

Tot i que les enginyeries no destaquen per la seva facilitat, sempre les podem trobar als llistats que enumeren les carreres més ben remunerades —i no només a l’Estat espanyol. Els enginyers industrials són professionals molt sol·licitats, i el seu salari és molt alt en qualsevol país del planeta. A més, hem de destacar que els més ben pagats normalment són els enginyers de planta i que, generalment, qualsevol professional d’aquesta branca cal que tingui dots de lideratge i un bon domini de l’anglès.

  • Mitjana salarial de les professions associades: al voltant dels 68.000 euros a l’any.

2. Odontologia

En una gran part de països, els estudis d’odontologia van vinculats a la percepció d’un salari generós. Entre l’oferta i la demanda hi ha una relació molt bona en aquest àmbit i, per això, no és gaire difícil poder trobar un lloc de treball en consonància amb allò que has estudiat. La carrera d’Odontologia fa que puguis treballar d’implantòleg o d’odontòleg, que són dues professions molt ben remunerades a l’Estat espanyol.

  • Mitjana salarial de les professions associades: 64.808 euros a l’any.

3. Pilot d’avió comercial

Es tracta dels estudis més ben pagats i més cars del llistat, perquè el títol habitualment té un cost que se situa entre els 60.000 i els 100.000 euros. Per aquesta raó, hi ha moltes persones que no poden cursar la titulació en qüestió, però també n'hi ha un gran nombre que decideix començar aquests estudis després de demanar un crèdit al banc. Igualment, es tracta d’uns estudis vinculats amb una professió altament exigent, que fa necessaris els controls mentals i físics recurrents en els pilots.

  • Mitjana salarial de les professions associades: al voltant dels 60.000 euros a l’any.

 

4. Administració i direcció d’empreses

Fer aquesta carrera t’ajudarà a accedir a diverses de les feines amb més demanda avui en dia, com ara les de ‘retail manager’ o de ‘key account manager’. En algunes ocasions, fins i tot, pots arribar a esdevenir un CEO —que a l’entorn online és una figura amb molta cotització— o un director d’empresa. En tots dos casos, el sou passarà a dependre de tu.

Estudiar màrqueting igualment fa que puguis exercir aquestes funcions, amb uns sous que també són molt interessants. A dalt de tot de la piràmide d’aquest àmbit, hi trobem els directors de vendes.

  • Mitjana salarial de les professions associades: uns 60.000 euros a l’any.

5. Medicina

Hem de destacar que aquesta carrera és un dels estudis més complexos que hi ha al planeta. A l’Estat espanyol, aquests estudis tenen una durada aproximada de 6 anys i es divideixen en un total de 3 cicles, a més de comportar un examen final d’una dificultat considerable. Hi ha molta demanda i no tanta oferta i, per això, aquests estudis són una garantia d’ocupació. Tot i que és una feina que implica molta responsabilitat, els especialistes, radiòlegs i metges gaudeixen d’un sou interessant.

  • Mitjana salarial de les professions associades: 56.495 euros a l’any.
Els teus estudis universitaris poden condicionar, en gran part, la teva economia
Els teus estudis universitaris poden condicionar, en gran part, la teva economia | Pexels

 

6. Enginyeria informàtica

Avui en dia, totes les empreses existents requereixen solucions informàtiques. Per tant, els enginyers especialitzats en aquesta branca poden dur a terme moltes tasques diferents, des de programadors fins a directors dels departaments informàtics, passant per tècnics o arquitectes informàtics, entre moltes altres. Una opció és triar les enginyeries de programari, i aleshores només ens dedicaríem a la programació.

  • Mitjana salarial de les professions associades: 50.335 euros a l’any.

7. Dret

Com que cada país del món té una legislació pròpia, el nivell de dificultat de la carrera varia en funció del lloc del planeta on es cursa. En el cas que sobresortim com a experts en drets o advocats i puguem pujar de categoria dins d’un bufet, tindrem un sou amb el qual podrem assolir còmodament l’estabilitat a nivell econòmic.

  • Mitjana salarial de les professions associades: després d’assolir al voltant de 5 anys d’experiència, uns 50.000 euros a l’any.

8. Economia i finances

Com que hi ha molts càrrecs dins de les empreses que es vinculen amb les finances, aquests estudis fan que tinguem un fàcil accés al món laboral. Ara bé, per tal de sobresortir com a economista calen algunes aptituds concretes i, per això, no totes les persones poden dur a terme aquesta mena d’estudis. Com a exemple de feina amb una bona remuneració, cal destacar la de director de finances.

  • Mitjana salarial de les professions associades: 44.656 euros a l’any.

9. Química

En cas que estiguis estudiant a Espanya, no hauries de tenir en ment posar-te a estudiar aquesta carrera si no és que no t’importa haver de marxar a viure a l’estranger per tal d’aconseguir una bona feina. Hi ha moltes opcions interessants dins d’aquest àmbit, tot i que la més habitual és la de la química farmacèutica. Els països en què els químics estan més ben remunerats serien Mèxic i Argentina.

  • Mitjana salarial de les professions associades: 12.217 dòlars a l’any.

Pel que fa a les opcions anteriors d'aquest llistat, aquesta bretxa salarial i la del següent punt es produeix perquè en alguns països hi ha salaris inferiors i, com a conseqüència d’això, el nivell de vida d’aquests territoris sol ser més baix.

10. Enginyeria de mines

Es tracta d’una feina que, a Llatinoamèrica, està molt ben remunerada. Ara bé, al territori espanyol no consta de gaire opcions de futur. Els enginyers de mines duen a terme la coordinació de l’extracció dels recursos naturals a les mines, tot i que algunes vegades també els cal tenir coneixement de l’àmbit de l’enginyeria d’explosius.

  • Mitjana salarial de les professions associades: 10.812 dòlars a l’any.

Comentaris

envia el comentari