ÚLTIMA HORA

Segon cas de coronavirus a Catalunya: un jove de 22 anys que havia estat a Itàlia

SERVEI PÚBLIC SANITARI:

📲 Totes les alertes oficials del Coronavirus a Catalunya, infectats, recomanacions, confinaments,,,gratis al teu mòbil! Clica aquí i prepara't pel Coronavirus

Quins aliments es poden menjar encara que estiguin caducats?

Cada dia, es llença una gran quantitat de menjar que es podria aprofitar
Una conservació adequada dels aliments en facilita el consum, fins i tot passada la data de caducitat. | Cedida

 

La solució fàcil de les persones després de valorar si un producte està en mal estat és llençar-lo directament a les escombraries. D'aquesta manera, desaprofitem molts aliments que es podrien consumir sense que fossin perjudicials per a la salut. 'El Confidencial' ha elaborat una llista d'aliments per ajudar els usuaris en aquest tipus de decisions.

1. Galetes: Que no siguin cruixents no vol dir que siguin dolentes. En aquest sentit, 'El Confidencial' determina que «estem massa acostumats que enganyin el nostre paladar amb productes hiperprocessats» i ensucrats. Si és qüestió de duresa, la solució seria ficar-les uns minuts al forn.

 

2. Mels i melmelades: Tot producte que tingui el sucre com a element base, aguanta molt. La mel i la melmelada, encara que es comenci a cristal·litzar, es pot menjar.

 

3. Xocolata: Malgrat que es posi blanquinosa, no és perjudicial per a la salut. El motiu el trobem, de nou, en la quantitat de sucre que conté.

 

4. Alcohol: Les begudes alcohòliques destil·lades es poden consumir fins i tot passada la data indicada. Es recomana que es conservi en un lloc fresc, evitant el contacte directe amb la llum.

 

5. Patates fregides: Les patates ràncies poden ser, fins i tot, menys perjudicials per a les dents que les que estan en perfecte estat.

 

6. Oli d'oliva: Encara que amb el temps pot perdre algunes de les seves propietats, no caduca mai.

 

7. Formatge: Si està ben envasat, no importa que s'endureixi. Quan apareix floridura, no cal desaprofitar tot el producte. Retirant la part afectada és suficient.