ÚLTIMA HORA

🚨 Sanitat obre la porta a mantenir els confinaments perimetrals per Nadal

Quins són els països més insegurs per anar de vacances?

Aquests països estan en alerta vermella per amenaça terrorista

Mapa amb els països menys segurs per viatjar aquestes vacances. Foto: The Sun.

Hi ha un nombre concret de països que no són gaire segurs per viatjar aquestes vacances d’estiu a causa de l’amenaça terrorista, tal com explica el diari The Sun. Després de l’atac terrorista d’Ataturk a Istanbul, el Ministeri d’Assumptes Exteriors del Regne Unit ha emès una advertència i alguns consells a l’hora de viatjar aquestes vacances. Segons el govern anglès, els països classificats com d’alt risc per anar de vacances són Turquia, Egipte, Tunísia, Marroc, França, Espanya, Israel, Xipre, Grècia i Croàcia.

Pel que fa a Turquia, aproximadament dos milions i mig de britànics visiten el país, ja que és un dels llocs més populars per a ells a l’hora de marxar de vacances i per aquest motiu, el govern adverteix a la població de possibles atacs indiscriminats en llocs amb major afluència de turistes. En el cas d’Egipte, després de l’atac terrorista que va posar fi a la vida de 224 persones que anaven en un avió rus, el Regne Unit es va negar a portar els seus passatgers directament a l’aeroport de Sharm el-Sheikh i ara tenen una altra ruta alternativa. A més, en aquest cas tampoc aconsellen viatjar a Sinaí del Nord, ja que es considera que els terroristes encara continuen planegen atacs.

Tunísia també s’uneix aquest grup d’alt risc després de què el passat juny, 38 persones van morir en un atac d’un home armat en un hotel de la platja de Sousse. Des d’aquell moment, les autoritats dels dos països mantenen una gran col·laboració per tal d’investigar aquell atac i la possible amenaça d’altres grups terroristes de la zona. També és el cas del Marroc, on aproximadament més de 500.000 ciutadans britànics visiten el país anualment i el govern alerta d’una gran amenaça de terrorisme a causa de la gran crescuda del nombre d’habitants pertanyents a l’ISIS.

França també apareix en aquesta llista a causa dels diversos atacs terroristes que han patit durant aquests últims anys. En canvi, Espanya apareix en la llista per què la policia del país va enxampar a diversos grups sospitosos de reclutament de persones per viatjar tant a Iraq com a Síria. Pel que fa a Israel, es recomana no viatjar a les ciutats de Gaza, les Granges de Sheba, Chajjar i la resta de ciutats i pobles que fan frontera amb el Líban i Síria. El fet és que existeix un alt risc de segrest i de possibles atemptats. A l’hora de parlar de Xipre, Grècia i Croàcia, el govern els classifica com els destins més segurs en comparació a la resta, tot i que hi ha un risc d’atacs a causa dels grups o individus motivats pel conflicte entre Iraq i Síria.


Comentaris

envia el comentari