IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Quins són els veritables motius dels indults del govern d’Espanya?

El dia 30 de desembre, dotze persones més van ser alliberades dels seus càrrecs

El govern d'Espanya no dóna cap explicació sobre els indults | ACN

El Consell de Ministres espanyol que es va dur a terme el passat 30 de desembre va donar com a resultat dotze indults a persones imputades en delictes de diferents àmbits com la salut pública o el medi ambient. La discussió principal es troba en el fet que en cap cas s’explica quins són els motius que argumenten aquestes decisions. En aquest sentit, l’únic que s’exposa és que «atenent a les circumstàncies del condemnat i d’acord a la informació que obra al citat expedient, concorren raons de justícia i equitat». La Marea destaca que el govern d’Espanya ha reculat, ja que almenys, als indults efectuats per Setmana Santa, hi havia una explicació superficial.

Entre els dotze afortunats es destaca un home que es va barallar amb un altre en un bar a Sant Boi de Llobregat, deixant-li cicatrius a la cara l’any 2009. Sota un delicte de lesions, s’enfrontava a una condemna de tres anys de presó. El Ministre de Justícia ha determinat que sempre que no sigui reincident en aquest tipus de delictes durant tres anys des de la publicació del reial decret, quedarà en llibertat. Un empresari barceloní també s’ha deslliurat dels dos anys i sis mesos de presó per estafar els seus socis amb factures falses durant el període 2003-2005. El Ministre de Justícia ha fet exactament la mateixa valoració del cas per treure’n la sanció.

Altres persones omplen la llista de les dotze persones com un promotor immobiliari que va enganyar moltes famílies venent cases que mai es van construir a Tenerife. D’altra banda, hi ha altres casos com el de Sevilla, on l’amo d’un local va ser condemnat per «sorolls intolerables» que es van prolongar inclús després del precinte policial. De fet, parlant de policies, a Albacete n’ha estat indultant un que va falsificar un document que feia referència a la llibertat d’un pres i que se li havia perdut amb anterioritat.


Comentaris

envia el comentari