IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Rafa Nadal torna a parlar de la independència de Catalunya

«No vull una fractura entre els catalans. La majoria d'espanyols estimen els catalans»

El tenista mallorquí Rafa Nadal
El tenista mallorquí Rafa Nadal | Cedida

El tenista mallorquí Rafa Nadal torna a donar la seva opinió sobre la situació política de Catalunya. Fa una valoració personal de com està vivint el conflicte entre Catalunya i Espanya. Per al tenista, la situació és «trista i difícil», ja que, «és complicat expressar-se lliurement al cent per cent perquè pots fer mal a algú i ja s'ha fet prou mal», segons ha explicat el diari 'El Món'. El mallorquí ha reiterat que, «no vull una fractura entre els catalans. Em sento pròxim a Catalunya. Estimo els catalans i la majoria d'espanyols senten el mateix». Nadal argumenta que els esdeveniments que s'han produït durant els darrers dies, «han estat moments molt tristos per a tots nosaltres. Moments durs. Però les coses s'han d'acceptar tal com són». Tanmateix, ha expressat que ell ha nascut en un país democràtic, «per això crec en la capacitat del meu país i crec que les coses s'encaminaran sense incidents». 

Des del primer dia que Rafa Nadal s'ha mostrat «preocupat» per la situació de Catalunya. Si més no, setmanes abans de l'1-O, va defensar que el referèndum no s'hauria de posar en marxar. L'esportista balear defensava que, «no s'havia de produir». A més, per fer més clar el seu parer, Nadal va comparar el referèndum amb les normes de circulació: «Des del meu punt de vista, cadascú ha de respectar les lleis i hi ha unes lleis que són les que són. Ningú es pot saltar les lleis perquè vulgui saltar-se-les. Jo no em puc saltar un semàfor en vermell perquè no em sembli correcte aquell semàfor. I els que pretenen això a Catalunya han d'entendre-ho». Tanmateix, el tenista sempre ha cregut que, aquest «és un conflicte que s'ha de solucionar». Sempre ha defensat que ell se sent molt proper als catalans, però se sent «molt espanyol»: «No entenc una Espanya sense Catalunya, no m'agradaria entendre-la o veure-la. Junts hauríem de poder-nos entendre, sens dubte. Crec que s'ha de fer un esforç per arribar a una entesa, som més forts junts que separats».

Les declaracions de Rafa Nadal sobre l'1-O
Les declaracions de Rafa Nadal sobre l'1-O | El Mundo

 

Tanmateix, va fer unes declaracions en què deia que, «tant de bo no hi hagi independència a Catalunya, units som millors». Segons va explicar l'endemà de l'1-O el diari 'El Mundo', Rafa Nadal va lamentar el fet que sí que es va realitzar el referèndum: «M'entren ganes de plorar en veure fins on hem arribat». Nadal justificava que per culpa dels independentistes, aquella era la imatge negativa que es va transmetre. «No és moment de buscar culpables, encara que sí que n'hi ha», va afirmar el mallorquí. El tenista va dir que Espanya és un «país pacífic», encara que hi ha situacions que no sembla que ho sigui. «L'única manera és parlar-ho, parlar entre les parts en conflicte, intentar arribar a acords, a punts de trobada, que n'hi ha, al cap i a la fi, portem convivint junts tota la vida», va assenyalar.

Rafa Nadal: «Tan de bo no hi hagi independència a Catalunya, units som millors»
Rafa Nadal: «Tan de bo no hi hagi independència a Catalunya, units som millors» | La Sexta

 


Comentaris

envia el comentari