Rai López arriba a Waterloo després de recórrer 1.300 km recollint firmes per a l'autodeterminació

Puigdemont rep a casa seva l'activista que vol registrar les signatures al Parlament Europeu

Carles Puigdemont ha rebut Rai López a Waterloo després de recórrer 1.300 km a peu
Carles Puigdemont ha rebut Rai López a Waterloo després de recórrer 1.300 km a peu | ACN

L'ebrenc Rai López ha arribat a Waterloo el matí d'aquest divendres, 26 d'abril, després de recórrer un total de 1.300 quilòmetres per recollir firmes per al dret a l'autodeterminació de Catalunya. En arribar a la ciutat belga, l'expresident Carles Puigdemont ha sortit a rebre López a l'entrada de casa seva i l'ha convidat a entrar. «Ha sigut molt emotiu», ha assegurat el jove ebrenc en declaracions als mitjans. L'impulsor de la iniciativa ha explicat que farà una «entrega simbòlica» de les signatures al Parlament Europeu aquest migdia, ja que ara està tancat, i ho faran formalment quan reobri. «Esperem tenir una resposta oficial», ha reclamat.

Ha caminat 1.300 km en un mes

L'ebrenc va començar a caminar el 24 de març els 1.300 quilòmetres que separen Cervera de la Marenda, a la Catalunya del Nord, de Waterloo. 'Camí per la República' és el nom del projecte amb què ha volgut ajudar a internacionalitzar la causa catalana. Al jove l'ha acompanyat un equip de suport per al trajecte, i ha carregat una urna a manera de motxilla on ha recollit totes les signatures que ha recollit a tots els pobles on s'ha aturat.

L'ebrenc Rai López a casa de Carles Puigdemont, a Waterloo
L'ebrenc Rai López a casa de Carles Puigdemont, a Waterloo | ACN

 

Segons Rai, el suport rebut durant el camí a través de França ha sigut «magnífic» i creu que «és difícil» no donar-lo perquè es demana «el dret d'autodeterminació i la llibertat dels presos polítics i exiliats». Un dels objectius de Rai López era internacionalitzar la causa catalana insistint en el fet que «no som violents ni conflictius, és una qüestió imprescindible». 

Rai López ha caminat durant un mes acompanyat per un equip que li ha donat suport, i han anat dormint en llocs habilitats per activistes i particulars que donen suport a la causa. L'ebrenc tenia previst caminar una mitjana d'uns 30 quilòmetres al dia

rai lopez
Rai López, abans de sortir de Cervera de la Merenda fins a Waterloo | ACN


Comentaris

envia el comentari