Raimon ofereix el seu últim concert abans de retirar-se definitivament

Es tracta de la darrera actuació, després de més de cinquanta anys als escenaris

Raimon oferirà la seva darrera actuació aquest diumenge | Cedida

El darrer concert de Raimon abans de la seva retirada definitiva tindrà lloc aquest diumenge, 28 de maig, a les 21.55 hores al Palau de la Música, i serà retransmès en directe per TV3. El de Xàtiva va protagonitzar el passat 5 de maig, també al Palau de la Música, el primer dels recitals amb els quals s'acomiada definitivament dels escenaris després de més de cinquanta anys. No han estat ni un, ni dos, ni tres els concerts que l'artista va oferir als seus seguidors al llarg d'aquest mes de maig, sinó dotze, una decisió meditada, amb què el músic no ha volgut que cap persona interessada s'ho perdi. El cantant va anunciar aquesta traca final de concerts a Barcelona el passat mes de novembre, on va explicar que «era el moment» de deixar-ho, mentre la veu encara li respongui. 

«Ho tindràs ple perquè hi ha molta gent que t'estima i també n'hi ha molta que vol veure si te'n vas de veritat, m'ha dit un amic», bromejava el cantant quan va començar el primer concert. El recital es va estendre durant dues hores, en les quals el de Xàtiva va entonar una trentena llarga de cançons. Però el repertori ha variat lleugerament en cada recital, a partir d'una selecció personal de cinquanta peces. Durant els caps de setmana de maig, el Palau de la Música s'ha convertit en lloc de peregrinació per als molts seguidors i amics de Raimon, que va iniciar el seu comiat definitiu sense prolegòmens ni ornamentacions. Camisa vermella i pantaló texà negre, com tantes vegades, i uns aclariments inicials: «El recital el farem tot seguit, així no us cansareu tant». 

Pel que fa a la decisió d'abandonar els escenaris des del Palau de la Música, Raimon també va ser molt clar: «Des del primer dia he tingut una resposta immensa a Barcelona, transversal, des de gent que aprecia el fet artístic fins al teu lloc en el món, que han valorat la meva honestedat i fidelitat a una llengua i a una gent. Li dec a Barcelona». Amb tot, l'ostracisme al qual va ser relegat durant molts anys al País Valencià s'ha corregit els últims anys, amb l'Alta Distinció de la Generalitat Valenciana rebuda el 2015, i el seu nomenament com a fill il·lustre de la ciutat de Xàtiva.


Comentaris

envia el comentari