IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Rajoy proposa crear un impost que financiï les pensions dels jubilats

Compten amb el suport dels socialistes, que aproven la decisió, encara que amb algunes condicions

ryueyruewyrew
Rajoy proposarà la creació d'un nou impost | Cedida

  La imperiosa necessitat de sol·licitar un préstec per afrontar la paga extra de Nadal dels jubilats, com va ja ocórrer a l'estiu, ha provocat que el govern espanyol faci mans i mànigues per buscar alternatives que evitin el problema. Segons 'El Confidencial', fonts governamentals han rebutjat mantenir el Fons de Reserva mitjançant la sol·licitud de crèdits.

Per això, es comencen a presentar una sèrie de vies paral·leles que serveixin per finançar les pensions i, de pas, evitar el continu endeutament de l'executiu. Entre les propostes, s'estaria contemplant la creació d'un nou impost, que serveixi per finançar el pagament als jubilats. Amb l'aplicació aquesta mesura, s'evitaria que la Seguretat Social continués incrementant el seu dèficit.

L'alternativa va ser avalada pel PSOE, encara que amb certes condicions. No obstant això, tots dos partits coincideixen que és l'opció més viable —la creació de l'impost evitaria una pujada generalitzada de l'impost en general—, ja que finançaria el Fons de Reserva per als jubilats, base de la problemàtica. No obstant això, no va convèncer als altres partits de la Càmbra, que la van considerar «impopular».

El presidente del gobierno, Mariano Rajoy, y el secretario general del PSOE, Pedro Sánchez
El president del govern, Mariano Rajoy, i el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez | EP

 

 

Un «sí» amb condicions

La mesura seria avalada pel PSOE, considerant que al seu programa electoral, també proposaven la creació d'un impost similar, que servís per finançar les pensions. No obstant això, el suport al Ministeri d'Ocupació tindrà les seves condicions, ja que exigiran que la taxa garanteixi el reforçament d'altres mancances de la Seguretat Social.

Els socialistes exigiran un pacte de rendes, pel qual, de forma progressiva, s'augmentin les nòmines dels treballadors durant els pròxims 20 anys, arribant a la mitjana amb la qual expliquen les potències. 

 

Negativa de Ciudadanos

Al PP són conscients que per poder seguir endavant amb aquesta mesura necessitaran el suport irreparable del PSOE. D'aquesta manera haurien assumit que Albert Rivera és una causa perduda on buscar suport, ja que manté el seu discurs permanent de baixada d'impostos

Mariano Rajoy y Albert Rivera
Mariano Rajoy i Albert Rivera en una imatge d'arxiu | Europa Press

 

 
 

 


Comentaris

envia el comentari