EN DIRECTE

🦠 L'última hora del coronavirus a Catalunya i Espanya

URGENT

⚫️ Mor de coronavirus un jove entrenador català de 24 anys

Rajoy s'ajuntarà amb els pares de Diana Quer i Marta del Castillo per defensar la presó permanent revisable

El 31 de desembre de 2017 es va fer públic que José Enrique Abuín havia estat l'assassí de la seva filla
Mariano Rajoy, en una imatge d'arxiu | ACN
 

El Partit Popular ha passat «de puntetes» pels casos de Diana Quer i Marta del Castillo. I és que, de fet, continua l'enfrontament del Partit Popular amb la resta de partits espanyols per la intenció de PSOE i Podemos de derogar la condemna de presó permanent revisable.

 

El grup parlamentari espanyol, així mateix, farà una xerrada a Còrdova el pròxim diumenge, 4 de febrer, per intentar defensar on els motius pels quals ha de romandre la sentència de la pena presó permanent

 

Els pares de Diana Quer i Marta del Castillo, de fet, assistiran a l'acte popular. Aquests, de fet, se sumen a la proposta de Rajoy i al·leguen al suport de la societat per mantenir una mesura, que va entrar en vigor l'any 2015. 

  

  

 

 

Les famílies afectades —conegudes arreu del país pels terrorífics successos que van ocórrer amb les seves filles, Diana i Marta— són grans defensores de la mesura. Aquestes expressen que no volen veure en llibertat als assassins de les seves filles i donen suport al PP per la permanència d'aquesta mesura. 

 

Dos milions de suports

Les famílies de Quer i Del Castillo són les grans exponents del problema. Els traumàtics casos de les seves filles els van posar a la palestra informativa però això no evita que obstaculitzin els dos milions de persones que donen suport a la permanència de la presó permanent.

 

Segons esmenta l'associació 'Change.org', un total d'1,9 milions de persones han donat suport a la presó permanent revisable. Una mesura que sentencia per a tota la vida a tots aquells que han comès «crims d'alta gravetat».

 

Els pares de Diana Quer durant l'enterrament de la seva filla Diana | CatalunyaDiari.cat

 

Rocío Viéitez, en aquest sentit, va ser la gran impulsora de la iniciativa. La mare d'Amaia i Candela —les noies assassinades i esquarterades pel denominat ‘parricida de Moraña’— va tirar endavant la mesura «sense afiliació política concreta» i mostrant «el meu total rebuig per la decisió d'alguns de sol·licitar la derogació d'aquesta pena».

 

Només el PP, però, s'ha mostrat contrari a la mesura. L'octubre passat —quan encara es desconeixia que 'El Chicle' havia matat a Diana Quer va matar a Diana Quer— es va portar a tràmit la proposta i aquesta va quedar aprovada amb 176 vots a favor, 135 en contra. Ciutadans, en canvi, es va mantenir al marge de la votació amb 37 abstencions. 

Més notícies de la categoria Cor