El cantant Raphael mirant a la cambra amb mig somriure

Raphael confessa els problemes de salut que el seu fill desconeixia

El cantant no esperava que aquest problema arribaria tan lluny

Fa uns anys, un complicat problema físic va posar la vida de Raphael en perill. Després de més de sis dècades als escenaris, el seu fill, Manuel, no esperava que aquest estil de vida passaria factura al seu pare.

Durant una intervenció al programa 'Mi casa es la tuya', aquest mític artista va fer una confessió inesperada que va deixar Bertín Osborne sense paraules.

Raphael de jove cantant en un escenari
Raphael fa més de sis dècades que es dedica a la música | Catalunya Diari

I és que si hi ha alguna cosa que caracteritza aquest programa d'entrevistes, és que aconsegueix que els convidats s'obrin en canal i expliquin coses que mai havien compartit públicament. I això mateix és el que li va passar a Raphael el 2016.

A l'estrena de la nova temporada del format, el cantant va explicar a Bertín un secret que fins aleshores havia guardat amb recel.

Els problemes amb l'alcohol gairebé li costen la vida

Raphael no va tenir objeccions a compartir amb l'equip del programa de 'Mi casa es la tuya' un problema que gairebé posa fi a la seva vida abans d'hora.

Durant el rodatge, el veterà va confessar que havia tingut problemes greus amb la beguda, fins al punt que gairebé no ho explica. L'addicció a l'alcohol li va causar una hepatitis molt complicada que va requerir un trasplantament de fetge.

Raphael va confessar que mai havia begut ni fumat, però que començar a recórrer a l'alcohol per les dificultats que tenia per a agafar el son. «Em feia dormir», va assegurar.

Bertín Osborne i Raphael a 'Mi casa es la tuya'
Bertín Osborne va entrevistar Raphael a 'Mi casa es la tuya' | Mediaset

I, encara que al principi ho tenia tot sota control, el problema es va aguditzar durant la gira que va fer amb el musical 'Dr. Jekyll y Mr. Hyde'.

El de Linares va explicar a Bertín Osborne que alguna vegada va arribar a allargar els viatges perquè la seva dona no s'adonés del seu deteriorament físic. «Bevia ampolles petites d'aquelles dels hotels perquè em feien dormir. Quan vaig començar a notar símptomes de coses, no vaig pensar en la maleïda ampolleta per a dormir».

Raphael va haver de passar per quiròfan

Tot i que al principi Raphael es va negar a anar al metge, els símptomes de la malaltia aviat van començar a sortir a la llum. «Quedava un mes de la gira. La vaig fer, però vaig acabar en unes condicions que... Estava molt espantat».

El cantant va confessar que, quan va acabar les funcions a València, se'n va anar directe a l'hospital. «Allà va sortir tot. Tot i així, em vaig posar bé durant uns dies i vaig fer l'últim programa de Nadal».

Després d'aquests compromisos, l'artista va decidir no sotmetre's a un trasplantament de fetge, però al final no li va quedar cap altra opció.

Raphael cantant a 'Mi casa es la tuya'
Raphael es va obrir en canal al programa de Bertín | Mediaset

«Ho vaig haver de fer, perquè si no, em moriria. El dia de l'operació va ser de vida o mort; o arribava el fetge o no podia continuar vivint», va assegurar Raphael molt seriós.

Després de patir una cirrosi hepàtica, Raphael va rebre un fetge nou, cosa que li va permetre començar de zero. Des d'aleshores, el veterà no ha tornat a tastar ni una gota d'alcohol.