Reobren el cas de la mort de Mario Biondo, marit de la presentadora Raquel Sánchez

L'any 2013 es va determinar que havia estat un suïcidi

Imagen de archivo de Raquel Sánchez y Mario Biondo
Raquel Sánchez i Mario Biondo en una imatge d'arxiu | Cedida

Raquel Sánchez ha rebut una de les notícies que potser més esperava des que es va decidir tancar el cas de la mort del seu marit, Mario Biondo. Un jutge ha pres la decisió d'obrir una via d'investigació a Espanya, per determinar si el que va passar amb Biondo va ser realment un suïcidi, com es va dir en un primer moment, o una altra cosa.

La decisió s'ha pres després d'un recurs interposat per la família del marit de Raquel Sánchez, que ara romandrà a l'espera que comenci un nou procés amb el qual esperen determinar què va passar realment. Els seus pares, Santina D'Alessandro i Pippo Biondo, tenen per fi la possibilitat de resoldre la seva misteriosa mort. 

Un suïcidi amb moltes incògnites

Raquel Sánchez y Mario Biondo, el día de su boda
Raquel Sánchez i Mario Biondo durant el seu enllaç | Cedida

 

Es tracta d'una decisió sorprenent, però cal recordar que la família de Mario sempre va sostenir que l'exoperador de càmera no tenia cap motiu per llevar-se la vida. La troballa del seu cadàver i les condicions del cos, però, no van donar pas a cap altra hipòtesi, ja que va aparèixer penjar d'una estanteria metàl·lica. 

Els investigadors no van trobar cap signe de violència, i no hi havia cap indici que pogués fer pensar que la mort podria ser intencionada. Finalment, la policia va determinar que es tractava d'un suïcidi, i el forense va corroborar-ho. No obstant això, i davant la incredulitat dels pares, la justícia italiana, en concret la Fiscalia de Palermo, va mantenir les diligències obertes, i sembla que cinc anys després la mesura està donant resultats.

Possible negligència dels investigadors

Els familiars de Mario van denunciar que els forenses espanyols havien aixecat el cadàver falsificant el document públic. De fet, fins i tot es va presentar una querella contra l'especialista forense amb quatre informes policials, i el testimoni d'un criminalista que coincidien a determinar que «Mario no va morir penjat». 

En aquest sentit, es va considerar que l'assassí hauria preparat una escena per simular-ho. La família lamenta que els investigadors forenses no van obrir el crani de Biondo, ni tampoc òrgans com l'estómac, els ronyons o el fetge. En definitiva, no hi va haver una exploració mínima per determinar què va passar realment. 

«L'autòpsia evidencia grosseres imperfeccions, simptomàtiques d'imperícia, negligència greu per part del querellat», va advertir Giuseppe Iuvara, especialista en Ortopèdia i especialista en Medicina Legal i d'Assegurances. 


Comentaris

envia el comentari