ÚLTIMA HORA

👉 El Govern estudia excloure els nens de la limitació de les reunions

Recull de les 20 cançons més boniques sobre l'amistat

Temes que et serviran per fer dedicatòries a les persones especials que sempre hi són

Dos amigas en un tejado.
Pots compartir aquests temes amb la gent especial del teu voltant | Jorge Flores

Ens han fet moure els malucs i ens han emocionat. Són temes musicals preciosos sobre l'amistat, que t'ajudaran a fer una evocació dels moments més importants que has passat amb les teves amistats i a descobrir de nou el valor que tenen aquesta mena de relacions.

Aquest recull et presenta temes lents amb lletres ben profundes que t'ajudaran a concebre l'amistat des d'una perspectiva íntima i amb una transcendència més important, així com peces més animades i festives, que mostren una clara connexió entre la felicitat i l'amistat, tal com ha destacat 'Carácter Urbano'. Les hem agrupat per idiomes, en castellà i en anglès. Esperem que en gaudeixis!

Les millors cançons en castellà al voltant de l'amistat

Dins del panorama musical espanyol, tant alguns grups com diversos cantautors ens han obsequiat amb temes preciosos al voltant de la generositat, el sacrifici, la lleialtat i la nostàlgia. Hem recollit les cançons més interessants al voltant de l'amistat, des de balades ben lentes fins a cançons de rock o rumba.

1. Un millón de amigos, de Roberto Carlos

Tot i que la poesia no és el fort d'aquesta cançó, la seva melodia difícil de fer marxar del cap i l'eficàcia de la seva lletra fan que sigui una de les peces musicals preferides pel públic al voltant del tema de l'amistat. Aquí pots sentir-ne una part.

2. Amigos para siempre, de Los Manolos

Sempre acaba sonant a les festes i a les discoteques, i cada vegada que sona fa que tothom canti i balli de valent. Un dels himnes més populars i eterns a l'amistat, que es va fer popular gràcies a la rumba del mític grup de Barcelona Los Manolos.

A més, se n'han fet diverses versions. Una d'elles, de la mà de Josep Carreras i Sarah Brightman, és totalment commovedora.

3. Amiga mía, d'Alejandro Sanz

Una de les peces amb més popularitat de totes les del cantautor Alejandro Sanz, que va aparèixer al seu disc 'Más' del 97. Constitueix tota una declaració d'amistat que Sanz va dedicar a una amiga seva anomenada Irene Chamorro.

Amb les paraules «únicament vius per a ell i tu també n'ets conscient», Sanz parlava d'Antonio Flores, l'home que tenia enamorada del tot a Chamorro.

4. Marta, Sebas, Guille y los demás, d'Amaral

Amb un estil molt fresc, jove i directe, ben característic d'aquesta banda, el tema parla de la història d'uns amics que es truquen a primera hora del matí i d'altres fets del dia a dia que ens ensenyen el valor veritable de les relacions d'amistat.

La tornada i el seu ritme animat són dos dels seus elements estrella, que ens conviden a ballar-la i a pensar en les persones importants de la nostra vida, amb sentiments d'alegria i de malenconia alhora.

5. Lección de amistad, de Rosario Flores

Aquest tema de Rosario Flores destaca sobretot per la seva lletra: és una pura oda a l'amistat que ens embolcalla amb paraules de generositat i d'agraïment. Va aparèixer per primer cop l'any 94, dins del disc 'Siento', i et recomanem que n'escoltis un tros al vídeo que trobaràs tot seguit.

6. Nadie como tú, de La Oreja de Van Gogh

Es tracta d'un tema molt conegut de la banda que ens fa sentir gelosia d'un vincle d'amistat tan proper, veritable i sense enganys. Dins del disc que va fer que el grup saltés a la fama, de l'any 2003 —que du per nom 'Lo que te conté mientras te hacías la dormida'—, hi trobàvem aquesta peça, que és una mostra perfecta de l'íntim estil característic del grup i de la càlida veu de la seva cantant, Amaia Montero.

7. Amigos, d'Enanitos Verdes

Es tracta d'una de les peces més boniques sobre l'amistat de la banda argentina de rock Enanitos Verdes. Amb el seu ritme a baixa velocitat, una lletra ben carregada de profunditat i un rerefons acústic, 'Amigos' ens arriba a l'ànima i ens porta un missatge molt rellevant: les nostres amistats són punts de llum que tenen la capacitat de brillar enmig de la foscor més absoluta.

8. Aunque no te pueda ver, d'Álex Ubago

La càlida veu d'Álex Ubago ens deixava una balada preciosa sobre l'amistat, que va triomfar entre el públic adolescent. Carregada d'emocions, la seva lletra ens mostra la tossuderia d'un amic a l'hora de donar un cop de mà a la seva ànima bessona quan passa per moments difícils, i ens ofereix un retrat dels sentiments de la lleialtat sense límits i de la generositat.

9. Cuando fuimos los mejores, de Loquillo

Amb el seu rock més canalla, Loquillo ens mostrava un cor ferit i tendre. Entre les cançons que ens va presentar, aquesta destacava perquè parlava de la nostàlgia que originen els records dels temps passats amb els amics. Va aparèixer l'any 2006, i conté versos que transmeten completament l'esperit del cantant.

10. De viaje, de Los Planetas

La banda Los Planetas, amb un estil ben singular que barreja elements del pop, la música 'indie' i el rock, ens fa una invitació a viatjar per l'espai en companyia del nostre millor amic per tal de deixar de banda els problemes que fan que siguem infeliços. Es tracta d'una lletra inspiradora i d'una música evocadora, ideals per als moments de malenconia que ens demanen que augmenti el nostre optimisme.

Les millors peces musicals en anglès que parlen de l'amistat

L'idioma de Shakespeare també es caracteritza per haver-nos ofert alguns dels temes musicals més bonics sobre l'amistat. Tot seguit, et presentem les cançons més boniques que s'han fet en aquesta llengua al voltant de l'amistat. N'hi ha, a més, que s'inclouen dins d'aquelles típiques peces de sempre.

11. Friends will be friends, de Queen

Ningú més podria oferir-nos una peça musical amb tanta solemnitat i nivell artístic sobre l'amistat com Queen. Una oda als amics, al positivisme i a la felicitat, que va aparèixer l'any 86 al seu disc 'A Kind of Magic' i que ha passat a ser una cançó que no morirà mai.

Tot seguit, et presentem un tros d'aquest tema que ens mostra el valor de l'amistat, com un sentiment de lleialtat permanent i incondicional.

12. Bridge over troubled water, de Simon & Garfunkel

Una altra cançó carregada de tristesa i malenconia que no per això deixa de tenir encant ni de vehicular un missatge ple d'interès. Amb el seu posat que podríem qualificar de 'pseudohippie', Simon & Garfunkel saltaven a la fama durant els anys seixanta i ens deixaven tresors com aquest, un tema que parla del veritable valor dels amics quan sembla que tot està perdut. Per a ells, els amics són com ponts que trobem damunt d'aigües ben turbulentes.

13. Count on me, de Bruno Mars

Bruno Mars, un veritable fenomen del pop internacional actual, ens regalava aquest tema que té un títol ben clar: 'Count on me', és a dir, «Compta amb mi», un missatge rítmic, animat i desenfadat al voltant de la importància de comptar amb amistats que et puguin ajudar quan tens problemes.

14. I’ll be there for you, de The Rembrandts

Aquesta peça, que sona com a cançó principal de l'exitosa sèrie de televisió 'Friends', ens mostra que les relacions amb els amics també impliquen promeses d'intencions admirables. La seva lletra diu «Hi seré per a tu», cosa que constitueix tota una declaració d'intencions.

15. Road Trippin, de Red Hot Chilli Peppers

Un dels temes més bonics al voltant de l'amistat és aquest, de la mà dels Red Hot Chilli Peppers. Inclòs dins del disc més conegut de la banda, 'Californication', es tracta de tota una mostra de la seva identitat: lletres ben enginyoses i endimoniades, acompanyades d'uns ritmes rock i funk que ens atrapen.

Es tracta alhora d'un cant a la joventut, a l'amistat i als moments que cal aprofitar al màxim.

16. Umbrella, de Rihanna

La popular cantant Rihanna també ens presentava un tema molt conegut i original al voltant de l'amistat: quan els problemes t'envolten, t'atabalen i et fan tenir sensació de solitud, et diu que podràs buscar refugi sota el seu paraigües.

En els moments més complicats, no hi ha res millor que sentir la veu de la Rihanna i aquesta cançó que costa de treure del cap per dibuixar un somriure.

17. Best Friend, de The Drums

Amb aquest tema, The Drums ens fan pensar de valent: es tracta d'una cançó que, tot i que no queda clar a què fa referència, fa pensar que l'amistat és un sentiment tan poderós que, fins i tot, pot arribar a perdurar un cop s'acaba la vida. Tot i que es tracti únicament d'un sentit metafòric...

18. Wannabe, de les Spice Girls

L'etapa farcida d'hormones que representa l'adolescència sempre magnifica el valor de les amistats. En aquest moment vital, el sentit de les bones amistats es pot relacionar amb el toc alegre i desenfadat de les cançons de les populars Spice Girls.

Un dels temes d'aquesta banda de noies que va marcar un punt d'inflexió per als grups d'adolescents era aquesta: explicava la fugacitat que poden tenir els amors i la gran durada que poden oferir les amistats, i va servir per catapultar-les a la fama.

19. Friends, d'Ed Sheeran

Ed Sheeran és un músic que s'ha fet molt popular, segurament, perquè sap arribar al cor de la gent. Aquí, posa damunt la taula els límits de l'amistat i l'amor, que es van tocant, per tal d'oferir-nos una balada ben dolça que fa que les emocions estiguin a flor de pell. Segur que et pots sentir identificat amb la lletra del tema si t'has demanat algun cop si és possible que un amor tan gran pugui provenir d'una persona que únicament és amiga teva.

20. With a little help of my friends, dels Beatles

Escrit en equip per John Lennon i Paul McCartney, aquest tema seria interpretat a partir de l'any 67 pels Beatles. En destaca el fet que la publicació musical 'Rolling Stones' la va incloure dins del llistat de millors 500 cançons de tots els temps i, sense cap mena de dubte, es tracta d'un dels temes més bonics que s'han fet mai sobre l'amistat. És altament recomanable.

Igualment, Joe Cocker en va fer una deliciosa versió amb un toc més blues i la seva singular veu trencada.


Comentaris

envia el comentari