ÚLTIMA HORA

🚨 Evacuen d'urgència una fàbrica que produeix la vacuna d'AstraZeneca al Regne Unit

Recupera un 50% de la seva visió amb un trasplantament de cèl·lules mare

La intervenció ha tingut lloc en un centre de Barcelona

Un home saudita va perdre la visió quan tenia vint anys a causa d'una queratoconjuntivitis cicatritzant. Ara té 43 i s'ha sotmès a un tractament inmunodepresor que consisteix en un trasplantament de cèl·lules mare del limb i còrnia. La intervenció ha tingut lloc en l'Institut de Microcirugía Ocular de Barcelona. Segons Amed Mohsen «depenia sempre del meu bastó i d'algú que m'ajudés, per la qual cosa mai podia anar sol pel carrer i era totalment depenent».

Ahmed no ha pogut iniciar el tractament al seu país ja que cap metge ha estat capaç d'oferir una solució definitiva. El centre de Barcelona li va oferir l'alternativa i totes les garanties per al trasplantament de còrnia. L'especialista del Departament de Còrnia, Cataracta i Cirurgia Refractiva del IMO, Óscar Gris declara que «El primer pas va ser desinflamar l'ull i inactivar la malaltia, mitjançant corticoides tòpics i un tractament inmunosupresor sistèmic, en coordinació amb l'equip de medicina interna i malalties infeccioses de l'Institut».

La segona fase ha consistit en el trasplantament de limb procedent d'un donant davant la impossibilitat d'extreure el teixit del propi pacient. «Per a ell va ser un gran canvi: va tornar a veure i va recuperar autonomia per tornar a la vida quotidiana al seu país, on se li va recomanar seguir amb el tractament prescrit i amb controls periòdics per mantenir el bon resultat obtingut després de l'èxit de l'operació a l'IMO» conclou l'oftalmòleg.


Comentaris

envia el comentari