IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Com recuperar la flama de l'amor

Els millors consells perquè la vostra situació de parella millori

Cómo recuperar la chispa del amor y no morir en el intento.
Les millors recomanacions per fer reviure la flama de l'amor | Milan Popovic / Unsplash

Per tornar a fer que la flama de l'amor estigui ben viva, únicament cal enamorar-se de nou. Com si fos una cosa tan fàcil! Aquesta flama del principi es pot haver anat apagant a mesura que ha passat el temps, per culpa de diversos factors. Abans de decidir marxar i posar fi a la relació, t'aconsellem diverses idees que et poden ajudar a reconduir la situació.

Quan s'ha de fer reviure la flama de l'amor?

És habitual que les parelles perdin la seva independència a nivell emocional i que cadascú passi a dependre de l'altre. A banda, hi ha algunes circumstàncies que fan que la culpa i la rancúnia vagin augmentant, tot i que es tracta de dos sentiments que caldria evitar.

Quan s'apaga la flama de l'amor, normalment algun dels dos culpa l'altre i li diu alguna cosa de l'estil de «ja no em trobes atractiu», però el fet que s'apagui és molt més complex i té a veure més aviat amb diverses emocions que ja fa temps que estem arrossegant.

Moltes vegades, la rutina és un altre dels culpables que tenen la capacitat de dinamitar el vincle sentimental. Sempre que una parella s'acomoda al sofà, el factor novetat es perd i el fet d'estar amb l'altre passa a ser un simple tràmit que s'espera que passi ràpidament. Si, a més, es barreja l'estrès laboral amb la rutina, la combinació resultant de tot això pot arribar a ser explosiva. 

Que s'apagui la flama de l'amor és una cosa normal?

Cal que quedi ben clar un element: absolutament totes les parelles discuteixen, i fins i tot les que ens pot semblar des de fora que són perfectes tenen moments més difícils i diferències. Ara bé, el problema greu apareix quan les desafeccions es converteixen en rutinàries i, en alguns casos, en diàries. Arribats a aquest punt, cal treballar perquè la flama es torni a encendre i per passar pàgina de les discussions passades. 

via GIPHY

Les 8 millors maneres de fer renéixer la flama de l'amor 

No existeixen fórmules màgiques per tal d'aconseguir recuperar la flama de l'amor, i en alguns casos no funciona. Algunes vegades, de fet, és més efectiu demanar consell i ajuda a un professional o, fins i tot, donar-se una mica de temps. Ara bé, si encara penses que pot haver-hi solucions diplomàtiques, et fem algunes propostes.

1. Demostra respecte pel seu espai

El fet de tenir una relació sentimental amb algú no necessàriament vol dir que no ens en puguem separar mai. Algunes persones són incapaces de moure's sense l'altre, i es produeix una mena de dependència que costa d'explicar. Per aconseguir fer renéixer la flama de l'amor cal donar-li aire a l'altre, deixar-li temps perquè estigui amb les seves amistats sense gelosies o perquè es dediqui a algun passatemps que li encanti.

Podries pensar que això pot resultar contraproduent, però no és cert. Si tots dos teniu espai per a vosaltres, després un cop estigueu junts compartireu moments que seran molt més especials. Pilar Cristóbal és una psicòloga que declara a 'Mens Health' que, en realitat, no és tan important la quantitat de temps que es passa amb l'altre, sinó la qualitat del temps que passeu junts.

2. Acaba amb la rutina

Hem dit més amunt que no es pot fer renéixer la flama de l'amor quan la rutina s'instal·la a la nostra vida. Una de les coses elementals que cal per tornar a tenir il·lusió per la relació és ben senzilla: començar a fer coses que siguin diferents.

Algunes parelles tenen ganes que arribi el dilluns només per poder perdre de vista l'altre, i això vol dir que el cap de setmana han tornat a fer les coses de costum, fins i tot quan algú dels dos voldria fer alguna altra cosa. Intenta planificar una escapada romàntica, i si no tens gaire pressupost recorre a la teva imaginació.

3. Manifesta les fantasies que tens

Dins de la parella, les relacions sexuals es van construint a partir de la confiança. Sovint, quan ja fa un temps que ha començat la relació tots dos comencen a tenir menys il·lusió pel que fa al sexe, simplement perquè no en tenen. Es tracta d'un cercle viciós: com menys relacions sexuals tens, menys desig sexual tens perquè hi penses menys. 

Per tal d'aconseguir que el sexe no es converteixi en un simple tràmit o en una obligació, passeu-vos un temps parlant de les vostres fantasies sexuals, feu una mica de 'sexting' i contribuireu a tornar a fer néixer la flama de la passió.

4. Treu profit de la tendresa

En cas que fins i tot així no es doni l'ocasió de practicar sexe, calma: no forcis la situació perquè serà més incòmoda. En comptes d'això, mira de fer servir l'afecte i la tendresa sense aspirar a practicar sexe. Els petons, les abraçades i les carícies són mostres de complicitat i afecte que poden ajudar a enfortir el vostre vincle. Sucumbir al desig només serà una qüestió de temps.

5. Evita recórrer al passat

Un problema molt freqüent dins de les relacions de parella que sol contribuir al fet que es vagi apagant la flama de l'amor és el fet d'anar retraient alguns problemes i desafeccions del passat com si fos una arma. Alguns terapeutes i psicòlegs diuen que aquesta rancúnia podria arribar a allargar-se durant dècades. Davant d'aquest problema tan recurrent, existeixen dues solucions: en primer lloc, dir allò que ens molesta de seguida que passi, però sense cridar. 

A continuació, cal que deixem enrere totes les coses que no es poden solucionar i que ens exigim començar de nou. Es tracta de la fase més complexa, perquè sovint ens costa molt aparcar alguns temes. En cas que pensem que és la dona o l'home de la nostra vida, estaria bé tornar-ho a intentar.

via GIPHY

 

6. Evita demanar coses a canvi

L'amor no pot exigir coses a canvi. No es tracta d'un contracte laboral en què s'estigui negociant una contraprestació, sinó que és un element incondicional que té un element de bogeria. Hi ha moltes parelles que diuen que senten que estan infracompensades o infravalorades, però s'obliden que no és necessari que l'altre els vagi acontentant tot el dia.

7. Procura que el futur no esdevingui una obsessió

De quina manera pagarem les factures d'aquí un mes? Quan ens casem? I els fills? Hi ha massa preguntes que fan que ens oblidem d'allò que realment importa: el present. La manera més encertada de viure una relació sentimental és viure el dia a dia sense preocupar-se tant del futur. No hi ha ningú que ens asseguri que d'aquí a 10 anys estiguem junts i, per tant, és més interessant gaudir mentre puguem. Tot i que podria sonar una mica dur, és la realitat.

8. Prepara una cita romàntica

Tot i que pugui sonar una mica cursi, no hi ha res com el fet de sentir aquelles papallones a la panxa dels primers cops que quedàveu, aquell sentiment d'endinsar-vos en una gran aventura. La rutina s'ha instal·lat a les vostres vides i les papallones han marxat. No et preocupis, si has seguit les recomanacions que t'hem anat explicant segur que has notat alguna millora o canvi d'actitud. 

Ara toca treballar de valent i preparar una cita ben íntima que pugui estar a l'alçada de les circumstàncies. Tot i que creguis que és absurd, el fet de dedicar un temps a la preparació d'una cita romàntica constitueix un gest que l'altre valorarà molt. Així, s'adonarà que les antigues picabaralles no són res comparades amb la química que pot reaparèixer. Gaudiu d'aquesta vetllada i mireu de parlar sobre les coses que abans us feien sentir d'allò més bé.

En cas que hagis aconseguit recuperar la flama de l'amor, ara toca tenir cura d'aquesta complicitat i anar-vos demostrant l'afecte cada dia per evitar tornar a caure en una rutina incòmoda.


Comentaris

envia el comentari