IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La nova reforma de la ITV afectarà els perjudicats pels cotxes trucats de Volkswagen

El fabricant d'automòbils alemany avisa als seus clients que hauran d'acudir a reparar-ho

La ITV sufrirá también algunos cambios
La ITV sufrirá también algunos cambios | Cuatro

 

Aquest any 2018 ha arribat amb importants novetats en qüestió de trànsit, especialment per la ITV. La Inspecció Tècnica de Vehicles incorpora una sèrie de canvis, tant per als propietaris dels vehicles com per a les estacions on s'ha de passar la revisió.

A partir del 20 de maig, data en la qual entrarà en vigor la nova ITV, serà obligatori que les estacions tinguin eines de lectura de diagnòstic i hi haurà major intercanvi d'informació entre les estacions i l'Administració Pública.

A més, en cas que el vehicle no passi la ITV, el propietari podrà decidir passar-la per segona vegada en una estació diferent. Si la ITV es passa abans de la data en què havia de fer-se, la data prevista per passar la propera ITV no canviarà.

Volkswagen, perjudicada pels canvis

A qui més l'afectaran aquests canvis seran als propietaris de cotxes de la marca Volkswagen. Concretament, a aquells que tinguin un vehicle amb motor dièsel EA189, els que es van veure perjudicats per l'escàndol Dieselgate.

El fabricant d'automòbils alemany ha emès un comunicat alertant a tots aquests usuaris que hauran d'acudir a un taller mecànic per reparar el cotxe. A Espanya existeixen entorn de 680.000 vehicles afectats per aquest escàndol, molts dels quals no podran reclamar una compensació si no tenen una acreditació que verifiqui la implementació de la mesura de servei.

«Tingui en compte que, si bé el seu vehicle és segur i apte per a la circulació des d'un punt de vista tècnic, quedarà acreditat que ha estat intervingut i que compleix tots els eventuals requeriments davant possibles noves exigències de l'administració competent i, en particular, de la ITV», diu la carta emesa per Volkswagen.

Segons la companyia automobilística, la reparació és opcional, encara que adverteixen que aquells que decideixin no fer-la poden trobar dificultats a l'hora de passar la ITV quan se li realitzin les proves amb les noves eines de les estacions, a través de l'OBD o sistema de diagnòstic a bord.


Comentaris

envia el comentari