IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚔 Almenys tres detinguts en una operació de la Guàrdia Civil contra els responsables de Tsunami Democràtic

«Regala un somriure», la iniciativa solidària que ajuda els sensesostres de Barcelona

Dos germans de Rubí van crear la campanya i ara gran quantitat de gent hi vol col·laborar

Freddy i Alexander Chilán són dos germans de Rubí de 29 i 18 anys, respectivament, que aquest Nadal van engegar la campanya «Regala un somriure», una iniciativa solidària que consistia a recórrer el centre de Barcelona repartint objectes per abrigar-se i aliments a una vintena de sensesostres de Barcelona.

La idea pretenia transmetre el valor que té la vida d'una persona i donar exemple de com han de funcionar les coses perquè, tal com especifica, «potser no canviaràs el món però canviaràs petites coses, i si es van sumant petites coses, potser acabes canviant alguna cosa una mica més gran». Com explica Freddy Chilán, a l'inici del projecte hi va haver alguna incongruència perquè, segons diu, «no volia fer un vídeo perquè no saps la persona que està al carrer quina situació té, cadascú té una idea i potser no li feia gràcia». Finalment es van decidir a gravar-lo i passar-lo a familiars i amics, fins que va acabar a les xarxes socials on ja compta amb 10.000 visualitzacions en vint dies.

En altres ciutats d'Espanya ja s'havien realitzat iniciatives similars, tot i que, com afirmen els dos germans, «hi ha una mica de tot, normalment la gent dóna menjar, però com nosaltres vam veure que començava el fred també vam voler donar roba per abrigar-se». En total, van fer divuit paquets diferents en els quals hi havia mantes, coixinets, orelleres, capells, guants, fruits secs, begudes energètiques o fruita.

Per tirar endavant la iniciativa, els dos germans van sol·licitar ajuda a diferents empreses de venda a l'engròs, però els la van negar perquè no eren de cap organització i anaven pel seu compte. Per això van haver d'invertir més de 250 euros per comprar els productes en petites tendes de Rubí. Molta gent que els veia donar els regals als sensesostres els felicitaven, i després de penjar el vídeo a les xarxes ja han rebut sol·licituds d'una gran quantitat de gent interessada a col·laborar i fins i tot aportar-hi diners. Els germans, però, volen anar a poc a poc perquè «donar diners és un altre tema i s'ha de canalitzar d'una manera transparent». De moment, ja estan parlant amb alguns hospitals per continuar la campanya amb nens vulnerables amb malalties.


Comentaris

envia el comentari