Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

El rei emèrit ja va advertir Felip VI sobre Letícia: «Felip, divorcia't!»

Va ser l'any 2013 quan, suposadament, Joan Carles va recomanar al llavors príncep abandonar el seu matrimoni

 

La reina Letícia i el rei Felip VI en una imatge d'arxiu  | CatalunyaDiari.cat

 

Tot i els dies que han passat, i els intents de la Casa Reial per callar les males boques, la polèmica sorgida per la suposada mala relació entre la reina Letícia i la seva predecessora, la reina emèrita Sofia, sembla imparable. De fet, genera notícies amb qualsevol nova declaració sobre el tema. L'última informació que ha sorgit l'hem sabut gràcies a Jaime Peñafiel, un dels periodistes més pròxims a la família reial. 

 

Sempre amb un to força crític amb el monarca, Peñafiel no ha dubtat a revelar un moment força incòmode i delicat de la corona espanyola. En concret, els fets van tenir lloc l'any 2013, amb una forta discussió que va estar a punt d'acabar amb el matrimoni entre Felip i Letícia. Però el protagonista va ser el rei emèrit, Joan Carles I, que li va demanar al seu fill que es divorciés. 

Joan Carles I va recomanar al seu fill que es divorciés

El mes d'agost del mencionat any, els llavors prínceps van visitar els reis Sofia i Joan Carles al palau de Marivent, a Palma de Mallorca. Una estada que, per a la reina Letícia, es va allargar més del que calia, i que es podria haver convertit en un veritable drama per a la monarquia espanyola. 

 

Els reis Letícia i Felip VI amb els reis emèrits, Joan Carles I i Sofia | CatalunyaDiari.cat

 

«El rei Joan Carles va demanar al seu fill que es quedin uns dies més. Volia gaudir de les seves nétes. Felip, incapaç de desobeir el seu pare, va estar d'acord. Ella, per descomptat, no. S'havien compromès de marxar un dia concret, i ella se n'anava. I va marxar a Madrid», va assegurar el periodista. 

 

Una decisió que al llavors rei d'Espanya no va agradar gens. Letícia havia marxat sola, «abandonant les seves filles, el seu marit i, naturalment, els seus sogres a Marivent», ha continuat explicant Jaime Peñafiel. Davant d'aquesta humiliació, el rei Joan Carles, molest, va recomanar-li al príncep la via del divorci. «Felip, divorcia't!», va dir Joan Carles. 

Què passaria en cas de divorci reial?

Amb els darrers esdeveniments, ara la pregunta que ens hem de fer és què passaria si s'anunciés un divorci real. Jaime Peñafiel ha detallat que, quatre mesos abans de casar-se, Felip i Letícia van arribar a un acord sobre les clàusules de capitulacions, que no beneficien gens la reina, en cas de posar fi a la seva relació. 

 

De fet, va ser el mateix advocat i cosí de la reina, David Rocasolano, qui va alertar d'aquesta situació a la reina. «El que aquí s'expressa respecte a la custòdia de menors no té validesa. Jo que tu, no firmaria», li va dir en el seu moment. Tot i això, el rei Felip va insistir que «les capitulacions són innegociables», i que s'havien de firmar «tal com estan redactades». 

 

Finalment, la reina Letícia va acceptar les condicions i, segons paraules de Jaime Peñafiel, va justificar la seva decisió reconeixent que «aquí estem pel que estem», ja que l'actual reina era conscient que el seu matrimoni no seria com un «rotllo d'amor» normal. 

 

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris