El rei Felip VI parlant en l'acte d'homenate a les víctimes de la Covid-19

El rei Felip, trencat per la pèrdua del seu primer cunyat

El passat dimecres va morir Jaime Carvajal, el marit de Xandra Falcó

Jaime Carvajal i Clots, marit de Xandra Falcó, va morir el passat dimecres, 2 de setembre, als 56 anys. La notícia ha causat una enorme commoció, sobretot a la Casa Reial i, més concretament, en el rei Felip, qui va tenir l'oportunitat de viure grans moments amb Jaime i la seva família.

Aquesta bona relació es remunta a l'amor de joventut que va viure l'aleshores Príncep d'Astúries, i actual rei d'Espanya, amb la germana de Jaime Carvajal, Victoria. El rei Felip VI i Victoria Carvajal i Clots es van conèixer en el col·legi de Santa María dels Rosers, quan estudiaven allí. La seva relació va ser curta i va tenir com a escenari principal Mallorca


Cal dir que això va tenir lloc en el passat i encara, en les seves vides, no havien aparegut noms com Isabel Sartorius, Gigi Howard o Eva Sannum. Molt menys Letícia Ortiz, companya de professió de Victoria.

El rei Felip expressa el seu condol a la família

Mentre el rei Felip es va enamorar de Letícia Ortiz i va decidir casar-se amb ella, Victoria Carvajal i Clots va contreure matrimoni amb Bruno Entrecanales i Domecq, membre d'una estirp d'empresaris en la qual el seu avi José María va ser cofundador en 1931 de la constructora Entrecanales i Távora. 

Al seu enllaç, que va comptar amb uns dos-cents convidats, van assistir l'aleshores príncep Felip, la reina Sofia i la infanta Cristina. Aquí es va demostrar, una vegada més, la bona relació que tenen tots dos. La joventut i inexperiència els va separar en el seu moment, però han continuat demostrant-se respecte i afecte.

És per això que amb la defunció del germà de Victoria, el rei Felip ha volgut donar tot el seu suport a la família i acomiadar-se de qui, en teoria, va ser el seu primer encunyat.

Les causes de la mort

El banquer Jaime Carvajal Hoyos va morir de manera inesperada a causa d'un infart sobtat. Xandra Falcó no va tenir temps d'acomiadar-se, ja que de la nit al dia va rebre la tràgica notícia de la mort del seu marit. El matrimoni tenia a tres filles en comú que han quedat òrfenes: Isabela, Camila i Blanca.

El destacat banquer i amic de Felip era fill de Jaime Carvajal Urquijo, expresident del Banco Urquijo i marquès de Isasi, i de María Isabel de Clots i Martínez de Irujo, duquessa d'Almodóvar del Río. En l'actualitat era conseller delegat d'Arcano i un home molt conegut en el món de les finances.