El canvi de 'look' del rei Felip que ha agafat per sorpresa i té explicació

El monarca acostuma a vestir amb roba clàssica i tradicional

Rei Felip VI
El monarca acostuma a vestir amb roba clàssica i tradicional | Casa Reial

El rei Felip ha lluït un 'look' desenfadat en la seva visita a Sevilla i Còrdova. Normalment, els 'looks' de Letícia eclipsen els de monarca, i la reina s'emporta més protagonisme que ell. A més, Felip no sol portar roba gaire innovadora, sinó que més aviat vesteix de manera clàssica i tradicional.

Però aquesta vegada ha triat un 'outfit' que mereix comentaris. I és que, en la seva visita a Sevilla i Còrdova, el rei Felip s'ha enfundat en una guaiabera, una peça que, normalment, es posa quan fa viatges a països llatinoamericans.

Així, el monarca ha deixat de banda la seva típica americana i ha passat a lluir aquesta peça que, tot i que 'a priori' és una peça d'etiqueta i seriosa, el monarca s'ha posat per donar la imatge contrària.

Una peça desenfadada i fresca

Felip i Letícia estan fent un 'tour' per les ciutats espanyoles i tot indica que ho fan, entre altres coses, per intentar netejar la imatge de la corona. I és que no està sent el millor any per a la monarquia espanyola, a causa de les polèmiques que envolten Joan Carles I.

Això, sumat a la calor que està començant a fer en algunes zones de país, ha tingut com a resultat que el rei Felip optés per una guaiabera. Amb ella, ha aconseguit un 'look' desenfadat, relaxat i més proper que en les anteriors visites, molt probablement estudiat prèviament per donar precisament aquesta imatge. 

A les Canàries, la primera destinació que van visitar Felip i Letícia, el monarca va optar per un 'outfit' tradicional: pantalons rectes, sabates de vestir, camisa i americana. Aquest 'look' també va ser l'escollit per la seva visita a les Balears, combinat amb uns mocassins.

Amb la guaiabera en tons blaus, a més de sentir-se de ben segur més fresc que amb una camisa, ha donat una imatge més relaxada, informal i desenfadada i, per tant, més propera al poble. Per la seva banda, Letícia ha escollit un vestit blau estiuenc en tons blaus, combinat amb unes espardenyes de falca, aconseguint un estil informal però, alhora, elegant.

Les guaiaberes: D'on provenen?

Aquesta peça pot ser tant de màniga llarga com de màniga curta. Normalment estan fabricades amb teixits de cotó, lli, seda o amb teles sintètiques, cosa que fa que siguin més fresques. Als països tropicals, aquesta peça es considera una peça d'etiqueta i se sol utilitzar per a cerimònies solemnes.

El curiós de la guaiabera és que es desconeix el seu origen exacte. Hi ha diverses versions que apunten a diferents països d'origen. Una d'elles explica que l'origen de la guaiabera és a Mèxic, a les regions de Veracruz i la Península de Yucatán. Segons aquesta versió, la peça hauria arribat a les illes del Carib i a les Filipines a través del Galeón de Manila, a causa de l'intercanvi comercial.

Hi ha altres versions que expliquen que aquesta peça ja existia a Filipines, abans que els espanyols arribessin. Hi ha moltes versions i possibles orígens, però cap de clar i corroborat. Sigui com sigui, aquesta peça es va popularitzar i ara es pot trobar en grans firmes com Mango o El Corte Inglés.


Comentaris

envia el comentari