IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El rei Felip cita al seu pare Joan Carles a la celebració de la Pasqua Militar després d'anys absent

Ho ha fet en lloc d'accedir al seu desig de fer una gran celebració en motiu del seu 80 aniversari

Imagen de Felipe VI y el rey Juan Carlos
Imatge de Felip VI i Joan Carles | Cedida

El rei Felip VI i el seu pare Joan Carles estan enfrontats des que el rei emèrit va mostrar el seu desig d'organitzar una gran celebració oficial pels seus 80 anys, semblant a la que li van fer a Harald de Noruega a Oslo. Segons sembla, a l'actual rei no només no li va agradar la idea, sinó que a citat a Joan Carles a la Pasqua Militar el pròxim 6 de gener. 

No ha assistit des de la seva abdicació 

Des de la forçosa abdicació de Joan Carles l'any 2014, els reis emèrits no han assistit a l'acte militar, però pel que sembla aquest 2018 no serà així, ja que el rei Felip VI li ha demanat al seu pare que doni la cara. Així doncs, Felip evitarà que el seu pare marxi fora per a celebrar el seu aniversari i li rendirà un petit reconeixement amb motiu de la celebració militar. 

Celebrarà el seu 80 aniversari a la Sarsuela

Segons publica 'Informalia', a banda de les diferències que han mantingut pare i fill, Felip VI ha exigit la presència de Joan Carles a l'acte militar i que doni la cara després dels últims escàndols del monarca. No obstant això, el rei emèrit també tindrà la seva celebració el dia 5, el dia del seu aniversari, malgrat ser en petit comitè i no una gran celebració. Així doncs, li han organitzat un dinar familiar a la Sarsuela amb una llista d'invitats que és tot una incògnita, ja que sa majestat ha demanat que sigui secreta. 

El rei i el seu pare passaran revista a les tropes

Pel que fa a la Pasqua Militar, l'actual rei farà els honors i passarà revista a la plaça de l'Almeria al Palau Reial. A continuació, el Rei i el seu pare saludaran conjuntament a la bandera i es dirigiran, acompanyats de Letícia i Sofia, a l'interior del Palau, on hi haurà el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, el Secretari de l'Estat i Director del CNI, Félix Sanz Roldán, i la Ministra de Defensa, María Dolores Cospedal. 

Finalment, entraran a la Sala Gasparini del Palau Reial on el Rei saludarà a tots els presents, entregarà les condecoracions i farà el seu discurs, de la mateixa manera que María Dolores Cospedal pronunciarà el seu. 


Comentaris

envia el comentari