La sèrie Los Borbones no està deixant ningú indiferent. Sobretot, per la imatge que està deixant del rei Joan Carles i de la resta de la família reial.
I sembla que, segons Jaime Peñafiel, l'única intenció de la docusèrie seria «netejar la imatge de Letícia».
Segons la seva opinió, Ana Pastor i el guionista Aitor Gabilondo «són uns cortesans de pare».
«Col·laboren en una operació mediàtica dictada per la Consort reial per embrutar i enfonsar el rei Joan Carles, elevar a la categoria de déu Felip VI i, sobretot, alabar Letícia, afirmant que és 'l'única de la família que no està tacada per un escàndol'», sentencia el periodista.
Segons Peñafiel, el passat de la dona del rei Felip és inesborrable.
«Letícia té un passat», al·lega. A més, també treu a la llum temes com el suposat avortament i l'anterior matrimoni de la reina.
«Ho reconeix el mateix Felip quan, en vigílies del casament i per culpa d'un tema molt sòrdid, tèrbol i delicat de la seva vida més íntima, i a qui l'impliquen, li diu a Letícia, segons David Rocasolano, cosí germà i íntim amic llavors de la Consort reial: 'Si els meus pares se n'assabenten, el casament és inviable'», apunta el periodista.
Just per això, rebat l'argument que sigui ella qui salvarà la monarquia. El que qualifica d'«una frase sense sentit».
Letizia prohíbe a Leonor acudir a una fiesta "de pijos" y Felipe no se atreve a discutirlo
«Desconec si molts espanyols saben o els importa que l'avi matern de Letícia hagi estat un taxista. Penso que la sèrie hi insisteix excessivament».
De fet, acusa directament la reina de ser la mà negra que ha mogut els fils d'aquesta producció.
Letícia acaba d'enfonsar el seu sogre, el rei Joan Carles
«Ignoro si Ana Pastor, Aitor Gabilondo i altres col·laboradors han estat els llepaculs de Letícia, com Andrew Morton ho va ser de Lady Di per al llibre Diana, la seva veritable història», deixa caure Peñafiel.
Los Borbones: una familia real explica la història recent de la corona espanyola, posant el focus en la successió i en el regnat de Joan Carles I, que va concloure amb l'abdicació del monarca.
A més, també se centra en el futur de la família reial, el pes del qual recau sobre les espatlles d'Elionor.
Un relat que es construeix «a partir de l'arxiu històric, imatges i documents inèdits, recreacions i testimonis d'historiadors, escriptors, periodistes, col·laboradors i persones properes a la Casa Reial».
Del que no hi ha cap dubte és que Letícia ha sabut imposar-se a Zarzuela i «ningú no s'atreveix a discutir les seves decisions, ni tan sols el seu marit».
I això afecta fins i tot les obligacions institucionals. L'últim exemple és la negació de Letícia a assistir a la gala de celebració del 18è aniversari de la princesa Íngrid de Noruega.
Una absència que estaria força justificada, ja que Letícia «no volia trobar-se la seva nèmesi, la princesa Chantal de Grècia. Es detesten des que Chantal la va criticar a Twitter arran de l'episodi de Palma».
A més que la reina sempre ha menyspreat el to elitista que tenen aquest tipus de celebracions cortesanes, així com la companyia dels royals.
D'altra banda, la dona del rei Felip tampoc no va voler que assistís la seva filla Elionor. Considera que posar al costat de la resta d'hereves al tron europeu no seria el millor punt de partida per a una monarquia que pretén ser senzilla i democràtica.
La jove està a punt d'acabar el primer curs a l'UWC Atlantic College, on ha trobat una mica de llibertat enmig de les seves obligacions institucionals.