ÚLTIMA HORA

🚄 Una avaria entre Sants i Plaça Catalunya provoca retards a les línies R1, R3 i R4

El rei Felip es va operar a causa d’un fort mal d’esquena

El monarca va passar per quiròfan a Madrid uns dies abans de viatjar a Palma de Mallorca

Imagen de archivo del rey Felipe.
Imatge d'arxiu del Rei Felip | Gtres
 

Felip VI va passar per quiròfan uns dies d’abans de viatjar a Palma i competir en la ja tradicional Copa del Rei de Vela. Tot apunta que, segons s’ha fet públic avui, el rei patia un fort dolor d’esquena que el va motivar a sotmetre’s a un procediment especial per aquests casos. L’operació va tenir lloc el passat 14 de juliol a la clínica Ruber Internacional de Madrid.

Més concretament, li van realitzar una rizòlisi, que li ha permès a Felip estar en plena forma per tal de donar el màxim de sí mateix a bord de l’Aifos 500, el seu vaixell particular. Aquest procediment no exigeix massa temps de recuperació, motiu pel qual el monarca ha pogut complir ambtots els compromisos professionals que tenia a l’agenda durant la seva estada en terres balears.

El rei s’ha sotmès a una rizòlisi

La rizòlisi és una cirurgia que combat el dolor mitjançant l’aplicació de rajos X, i per la qual només es necessita utilitzar anestèsia local. Per fer-ho es destrueixen aquelles terminacions nervioses encarregades de transmetre el dolor, a través d’uns impulsos de radiofreqüència. Un cop duta a terme la intervenció, que té una duració curta, el pacient només ha de reposar durant una hora i després és donat d’alta.

El rei Felip a la premiació de l'edició 37 de la Copa del Rei de Vela.
El rei Felip a la premiació de l'edició 37 de la Copa del Rei de Vela. | CatalunyaDiari.cat

 

Malgrat la gran quantitat de compromisos que tenien els reis durant la seva estança a Palma, Felip VI ha hagut de lidiar amb la recomanació de fer poc esforç físic. Amb tot, aquest motiu no li ha impedit dur a terme una vida normal, fins al punt que la intervenció havia passat per alt a tots els mitjans.

Unes vacances amb l’agenda ben apretada

En aquests moments, els monarques ja han tornat del seu període particular de vacances, tot i que els dies que han passat a Palma han estat plens d’anècdotes i d’activitat frenètica per part de la Casa Reial. En aquest sentit, en els darrers dies hem pogut veure a Felip i Letícia posant amb les seves filles, passejant per llocs emblemàtics de l’illa i, fins i tot, hem estat testimonis de la ‘cobra’ que el monarca li va fer a la seva muller. En conclusió, que de ben segur que no s’han avorrit. 

En la regata, el rey Felipe VI recibe la inesperada visita de Letizia y las niñas.
A la regata, el rei Felip VI rep la inesperada visita de Letícia i les nenes. | CatalunyaDiari.cat
 

Comentaris

envia el comentari