Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto oficial del Rei Felip VI

El rei Felip VI, en el punt de mira per unes paraules que portaran cua

Corinna Larsen torna a aparèixer i treu draps bruts de la Casa Reial a la llum

Foto oficial del Rei Felip VI
Fotografia oficial del Rei d'Espanya Felip VI. | GTRES

Corinna Larsen segueix traient els draps bruts de Joan Carles I a la llum. Ha concedit una entrevista en què ha parlat novament sense embuts sobre la fortuna del Rei emèrit, la seva relació amb el seu fill Felip i la suposada donació de 65 milions d'euros que va fer fa uns anys. «Va canviar el seu comportament cap a mi d'una manera tan cruel i agressiva», ha confessat l'alemanya, que encara no entén què va ser el que va succeir amb el marit de la reina Sofia perquè canviés dràsticament el seu comportament cap a ella d'un dia per l'altre.

«Em provoca una enorme tristesa i confusió perquè encara no entenc per què va canviar així. La narrativa que es va inventar per a mi era summament negativa. Em van pintar una mena de Maria Antonieta, Lady MacBeth o Wallis Simpson. Una bruixa a la qual se li podia responsabilitzar de tot el que, com hauria dit Shakespeare, estava podrit a la Casa de Borbó», ha declarat en una entrevista per a 'Ok Diario'.

«Quan jo anava a Espanya era per motius sentimentals. Passàvem el cap de setmana junts, i no per parlar de negocis sinó per passar un cap de setmana romàntic. La gent no té en compte que això era un romanç i no una relació comercial». A més també ha manifestat que el Rei emèrit sempre ha estat molt protegit per la premsa espanyola i que sempre ha tingut als periodistes en el punt de mira perquè ningú parlés de més. «Crec que el problema rau en el fet que a Joan Carles el protegia la Constitució Espanyola i és inviolable. D'alguna manera falta l'actor principal en tots aquests esdeveniments. Volia saber el nom dels periodistes espanyols que feien preguntes inconvenients. Ho va fer de tal manera que era gairebé: 'Dona'ns noms i nosaltres ens ocupem d'ells'».

Fortuna, moviments a Suïssa i donació als seus amants

Sobre la fortuna de Joan Carles I ha explicat que encara que no sap del cert els diners que posseeix el pare de Felip, ha de tenir una quantitat molt elevada. «No ho sé. Però sembla que al llarg de quaranta anys hi ha hagut molts regals i grans transaccions per als interessos comercials d'Espanya». Segons ha explicat, tampoc sabia molt sobre els seus moviments a Suïssa. «Quan no ets l'esposa d'algú, i jo no ho era, ni vius amb aquesta persona... Mai se'm va acudir pensar que la seva situació econòmica i les seves finances fossin cosa meva. Aquest és un assumpte que la Reina Sofia, i la seva família en general, coneixeria molt millor. Jo tinc un coneixement mínim, i de la resta, això dels diners de Suïssa, m'he assabentat pel procés judicial».

«La vaig veure. La vaig veure a Palau, a la Sala de Tresoreria, crec que al voltant de 2006 si no recordo malament. Era sorprenent. Em vaig quedar bocabadada», ha revelat sobre la màquina de comptar diners que tenia el marit de la reina Sofia al palau de la Zarzuela, encara que mai el va veure utilitzant-la. «Quan va estar malalt l'any 2011, i realment estava malament, va començar a parlar-me de la seva última voluntat, del seu testament. Volia deixar certes coses al meu fill, així és com va començar la conversa», ha assegurat Corinna en l'entrevista sobre la donació que li va fer de 65 milions d'euros. «Però no només eren coses monetàries; eren també coses sentimentals per a ell, com la seva col·lecció d'armes».

Però no només es va preocupar per ella, també ho va fer per una altra amant que el va marcar molt: Marta Gayá. «Després en una altra conversa va dir que li preocupava que la seva família no respectés els seus desitjos si ho deixava en un testament normal». «Estava convençut que l'ignorarien i que cap de les coses que volia transferir es transferirien. També va parlar obertament sobre Marta Gayá, que desitjava assegurar el seu futur».

També ha volgut deixar clar que ella mai li va demanar res, va ser decisió del Rei emèrit. «Ens volia fer una contribució, fer-nos un regal. Mai vaig saber de quant parlava, ni ho vam parlar». «S'ha d'entendre que jo mai vaig demanar res. Va ser purament desig seu. I no pots discutir-li a un home el que vol regalar. Vaig rebre aquesta gran quantitat de diners. Era un regal increïblement generós. Em va sorprendre moltíssim».

La donació es va fer a través d'«un contracte de donació molt ben documentat en el qual fins i tot s'especificava que, si jo moria abans que ell, tot havia de passar al patrimoni dels meus fills. Així que no va treure diners d'un compte bancari. Va ser un testament plenament meditat i executat en vida, el qual va preparar durant un any». A més, segons ha explicat a 'Ok Diario', els diners que li va regalar Joan Carles I no provenien de les seves corrupcions, sinó de regals que li feien des dels països àrabs. «Els 65 milions van ser un regal que va rebre del difunt rei Abdullah de l'Aràbia Saudita l'any 2008».